Boeing heeft een drone gepresenteerd die in staat is om gevechtsvliegtuig al vliegend bij te tanken. Dankzij deze drone kunnen gevechtsvliegtuigen in de toekomst dieper het terrein van de tegenstander in vliegen.

MQ-25 drone

De MQ-25 drone van Boeing is ontwikkelt om gevechtsvliegtuigen in de lucht bij te tanken. Ook moet de drone de gevechtsvliegtuigen helpen bij het landen. De ontwikkeling van de MQ-25 drone is onderdeel van een wedstrijd van de Amerikaanse Marine.

Boeing presenteert drone die gevechtsvliegtuig bijtankt in de lucht

Contract

Tijdens de wedstrijd strijden verschillende bedrijven om een waardevol contract van de Amerikaanse Marine. De winnaar van het contract mag 76 drones bouwen voor het Amerikaanse leger.

Competitie

Naast Boeing doen ook Lockheed Martin en General Atonomics mee aan de competitie. Beide zijn al topleverancier van het Pentagon en proberen ook deze opdracht binnen te halen. De gene die het contract krijgt mag vanaf 2020 beginnen met de bouw van 76 drones.

Boeing presenteert drone die gevechtsvliegtuig bijtankt in de lucht

Boeing

Boeing werkt al lange tijd aan technologieën voor drones. Zo werd er eerder al een patent aangevraagd voor het ontwerp van een basisstation voor drones, maakte het bedrijf een revolutionaire zelfstandig opererende onderzeeër en werkt het aan anti-drone oplossingen zoals een laserkanon.

0 Reacties

    Plaats een reactie