Boeing is de laatste jaren zeer actief met de ontwikkelingen in de drone industrie. Nu heeft de vliegtuigfabrikant een patent aangevraagd voor een ontwerp van een autonoom functionerend basisstation voor kleine drones. Bij het basisstation kunnen drones terecht voor een nieuwe accu en het uploaden van opnames.

Patent

Boeing heeft een patent aangevraagd voor het ontwerp van een basisstation voor drones. In dit autonome proces staat de basisstations op hoge gebouwen of elektriciteitsmasten. Hier kunnen de drones naartoe vliegen wanneer de accu leegt raakt. De drones worden geheel automatisch van een nieuwe batterij voorzien. Ook kan de drone hier de opgenomen foto- en videobestanden uploaden.

Boeing ontwerpt basisstation voor drones

Delft Aerial Robotics

Het idee van het basisstation heeft veel weg van het idee van Delft Aerial Robotics. Zij willen namelijk soort gelijke basisstations verspreiden over de stad Delft. Drones kunnen dan autonoom ingezet worden als ondersteuning van hulpdiensten. In de plannen van Delft Aerial Robotics laden de drones op in het basisstation.

Accu's autonoom verwisselen

Boeing wil dus een autonome accu verwisseling mogelijk maken in het basisstation voor drones. Dit zorgt ervoor dat de drones tijdens een missie slechts een korte landing hoeven te maken in het basisstation waarna zij direct weer verder kunnen gaan met de missie. Bij de inzet van meerdere drones is het mogelijk om langdurig drones in de lucht te houden.

Locatie

De basisstations van Boeing worden geplaatst op daken van gebouwen of in een elektriciteitsmast. Hier wordt dan ook direct stroom afgetapt. Het basisstation zal altijd onopgemerkt blijven.

Boeing

Boeing is zeer actief in de drone wereld. Zo helpt Boeing dronefabrikant Sky-Watch bij de ontwikkeling van een nieuw type drone en werkt de vliegtuigfabrikant aan een Compact Laser Weapon System om drones uit de lucht te halen.

Boeing ontwerpt basisstation voor drones

0 Reacties

    Plaats een reactie