Studenten aan de Technische Universiteit van Eindhoven willen de Blue Jay drone uitproberen in een kinderziekenhuis. Zij willen kijken of de in te zetten is als hulpje of als maatje voor zieke kinderen.

Blue Jay drone

Sinds 2015 werken verschillende studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) aan een heel speciaal project. De Blue Jay drone is een indoor-drone met aan de onderzijde een grijparm. Tijdens de lustrumviering van de Universiteit werd de drone al ingezet om drankjes te serveren.

Kinderziekenhuis

De studenten denken nu dat de Blue Jay drone ook zeer goed zal passen binnen een kinderziekenhuis. De drone kan dienen als hulpe of als maatje voor zieke kinderen. Hierbij denken zij bijvoorbeeld aan het spelen van boter-kaas-en-eieren met behulp van of juist tegen de drone.

Studenten willen Blue Jay drone uitproberen in kinderziekenhuis

TU Eindhoven

De Blue Jay drone werd ontwikkeld ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan van de TU/e. De drone moet veilig en autonoom mensen in huis ondersteunen met kleine klusjes. Met het project wil het team aantonen dat er meer uit drones gehaald kan worden dan waar de meeste mensen nu aan denken.

Studenten willen Blue Jay drone uitproberen in kinderziekenhuis

0 Reacties

    Plaats een reactie