Google's Project Wing loopt door bezuinigingen vertraging op. Het was de bedoeling om van Project Wing in 2017 een commercieel bedrijf te maken. Het is niet bekend of dit nog steeds op de planning staat.

Google X

Eind 2014 kwamen de eerste plannen van het toen nog Google X naar buiten over Project Wing. De zoekmachinegigant bouwde verschillende modellen drones die in de toekomst bezorgingen uit moeten voeren. Inmiddels van het onderzoekslab X onder Alphabet en loopt het project door bezuinigingen vertragingen op.

Google's Project Wing loopt vertraging op

Alphabet

Alphabet heeft maatregelen genomen om bij X meer te bezuinigen. Experimentele projecten die verliesmakend zijn zouden volgens het bedrijf vaker tot echte bedrijven moet uitgroeien. In oktober vertrok Dave Vos, hoofd van Project Wing. Sindsdien zijn er geen nieuwe mensen meer aangenomen en werden bestaande werknemers gevraagd om elders binnen het bedrijf een functie te zoeken. Door de bezuinigingen is ook een samenwerking met Starbucks beëindigd. Het was de bedoeling om ook de koffie van de koffieketen te bezorgen met drones.

Drone bezorging

De regelgeving in Amerika lijkt ook mee te tellen bij de keuze om te bezuinigen op het project. Op dit moment is het nog niet toegestaan om bezorgingen met drones uit te voeren en het lijkt er niet op dat dit in zeer korte tijd wel mag. Ondanks dat ongeveer 75 procent van de Amerikanen verwachten dat drone bezorging binnen 5 jaar plaats vindt, lijkt de wetgeving toch niet zo snel mee te gaan. Toch kreeg Alphabet een drone-testlocatie toegewezen waar zij in oktober in samenwerking met restaurantketen Chipotle burritos bezorgden aan studenten van de technische universiteit Virginia Tech.

Google's Project Wing loopt vertraging op

0 Reacties

    Plaats een reactie