Het Amerikaanse Postal Service Office heeft onderzoek gedaan naar de verwachtingen van de consumenten over dronebezorging. Veel bedrijven werken namelijk de afgelopen jaren aan het inzetten van onbemande luchtvaartuigen voor het afleveren van kleine pakketten. De meerderheid verwacht dat drones binnen vijf jaar onze pakketje bezorgen.

Onderzoek

Het United States Postal Service Office deed onderzoek onder 1207 Amerikanen naar de verwachtigen over drone delivery. 75 procent van de ondervraagden verwacht dat drones binnen 5 jaar pakketten bezorgen. De respondenten zij nog wel skeptisch over de nieuwe luchtdienst. Een derde denkt namelijk dat het niet veilig is om drones autonoom te laten vliegen.

Amerikaanse consument verwacht dronebezorging binnen 5 jaar

Drone delivery

Dat drones ingezet worden om pakketten te bezorgen vindt 44 procent van de ondervraagde een positieve ontwikkeling. 34 procent is echter niet enthausiast. Vooral de veiligheid speelt hierbij een rol. Consumenten zijn bezorgd over diefstal van producten, misbruik van de drones en verkeerde bezorgingen.

Amazon

Internetgigangt Amazon wordt het meest genoemd als het ging om bezorging met drones. 70 procent van de ondervraagde die bekend waren met bezorging per drone, associeerden de dienst met Amazon. Daarbij werd Amazon ook als meest betrouwbare partij genoemd, gevolgd door UPS, FedEx en USPS. Google werd als minst betrouwbare partij beoordeeld.

Prime Air

De ontwikkeling van bezorgdrones is al tijden in volle gang. Op 1 december 2013 maakte Amazon voor het eerst bekend te werken aan een drone die kleine pakketten bezorgt binnen slechts enkele uren na een bestelling. De Amazon Prime Air bezorgdrone is sindsdien verder ontwikkeld en op 30 november werd het laatste prototype gepresenteerd. In Canada verwacht Drone Delivery Canada in 2018 de eerste bezorgdrones de lucht in te sturen.

Amerikaanse consument verwacht dronebezorging binnen 5 jaar

Bron: Logistiek Profs

0 Reacties

    Plaats een reactie