Alphabet gaat samen met restaurantketen Chipotle burritos bezorgen per drone aan studenten van de technische universiteit Virginia Tech. Door de bezorgingen uit te voeren komt Alphabet te weten hoe goed de navigatiesystemen werken en hoe mensen op de bezorging per drone reageren.

Toestemming

De eerste burritos gaan deze maand nog de lucht in. Voor het bezorgen met drones van het Mexicaanse lekkernij heeft Alphabet toestemming gekregen van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. De drones vliegen een aantal weken tussen de restaurantketen Chipotle en de technische universiteit Virginia Tech.

Testen

Door het experiment hoopt het moederbedrijf van Google, Alphabet, te weten te komen hoe goed de navigatiesystemen van de drones werken en hoe mensen reageren wanneer hun bestelling via een drone bezorgd wordt. Daarnaast is de test ook om te zien of de verpakking waarin het Mexicaanse eten vervoerd wordt goed genoeg is voor dronebezorging.

Alphabet bezorgt burritos per drone bij Amerikaanse universiteit

Drone

De bezorgingen worden uitgevoerd door een quadcopter die tevens beschikt over een vleugel. Hierdoor is de drone in staat om verticaal op te stijgen en vervolgens te vliegen als een vliegtuig. Door het zwevende effect van de vleugel kan er een langere vliegtijd behaald worden. Tijdens het bezorgen van de burritos blijft de drone stil in de lucht hangen en laat het de bestelling via een lier afdalen.

Piloot

De drones zijn in staat om autonoom te vliegen en hebben dus geen piloot nodig. Toch is er tijdens de testfase een piloot aan de grond aanwezig die zo nodig ingrijpt.

Alphabet bezorgt burritos per drone bij Amerikaanse universiteit

0 Reacties

    Plaats een reactie