Vorig jaar presenteerde dronefabrikant xCraft voor het eerst de PhoneDrone. Deze compacte quadcopter laat je telefoon vliegen en maak je snel foto's vanuit de lucht. Na een lange ontwikkelfase is de fabrikant nu klaar voor de productie en kunnen de eerste drones als pre-order besteld worden.

PhoneDrone Ethos

De PhoneDrone Ethos is een drone waarin je een smartphone bevestigd. De drone maakt gebruik van de smartphones camera, GPS en processor. Via een Bluetooth verbinding worden de drone en de telefoon aan elkaar gekoppeld waarna je direct kunt vliegen.

Applicatie

De drone werkt via een speciale app die is ontwikkeld voor smartphones met het iOS of Android besturingssysteem. Na het koppelen van de smartphone in de drone is deze in staat om autonome vluchten uit te voeren en bijvoorbeeld selfies te maken. Het is ook mogelijk om een tweede smartphone te koppelen waarmee je de drone vanaf de grond kan besturen.

PhoneDrone Ethos van xCraft nu beschikbaar als pre-order

Ontwikkelen

Sinds de lancering van de drone is xCraft bezig geweest om de drone verder te ontwikkelen. Het design is een stuk slanker gemaakt en het materiaal is duurzamer geworden. De sleuf waar de smartphone in bevestigd dient te worden heeft verschillende testen doorstaan en is water- en schokbestendig.

Camera

De PhoneDrone maakt gebruik van je eigen smartphone en foto's worden dus ook met je eigen camera gemaakt. Om niet alleen naar beneden te fotograferen heeft xCraft een spiegeltje ontworpen die onder de drone bevestigd wordt. Dankzij dit spiegeltje is het ook mogelijk om in verschillende hoeken te filmen zoals bijvoorbeeld recht vooruit.

PhoneDrone Ethos van xCraft nu beschikbaar als pre-order

Pre-order

Na een lange ontwikkelfase staat de uitlevering van de PhoneDrone Ethos gepland voor komende herfst. Op de website van xCraft is de compacte quadcopter nu te bestellen als pre-order. De uiteindelijke verkoopprijs is 399 dollar, maar pre-orders betalen nu slechts 299 dollar voor de drone.

Crowdfunding

xCraft werd in 2014 opgericht en werd het populair door het crowdfunding project op Kickstarter. Hier werd de razendsnelle X PlusOne aangeboden. Een drone die wel 100 km/h kan vliegen. Vervolgens sloten de oprichters een historische deal in het televisieprogramma Shark Tank. Hier verkochten de mannen 25% van hun bedrijf voor anderhalf miljoen dollar.

PhoneDrone Ethos van xCraft nu beschikbaar als pre-order

0 Reacties

    Plaats een reactie