Waarom een drone uitrusten met een dure camera als iedereen al een top-camera in z'n broek heeft zitten? Dat is het idee achter de PhoneDrone, het nieuwe Kickstarter project van xCraft. Bij de PhoneDrone is je smartphone het hart van de drone die de besturing en camerabeelden voor zijn rekening neemt. De maker van de x PlusOne drone wil hiermee een voordelige, maar ook krachtige drone in de markt zetten.

Kickstarter

Net als de x PlusOne is de PhoneDrone te bestellen via Kickstarter. Wanneer het doel van 250.000 dollar via deze crowdfunding actie wordt gehaald, zal xCraft tegen het einde van 2015 de eerste PhoneDrones uitleveren. Op dit moment staat de teller op een kleine 115.000 dollar, dus er worden nog backers gezocht.

1 of 2 smartphones?

De PhoneDrone werkt met iPhones (iOS) en Android smartphones van verschillende formaten, oplopend tot de iPhone 6 Plus en de Nexus 6. Er komen gratis apps voor beide besturingssystemen. Wanneer je hem actief wil besturen heb je 2 smartphones nodig; één voor in de drone en één als controller. De PhoneDrone kan echter ook zelfstandig vliegen met alleen een smartphone in de body geklikt. Je stelt dan van tevoren een vliegplan in en de drone stijgt vanzelf op, hierbij automatisch rekening houdend met het feit dat er geen actieve besturing mogelijk is. Om problemen te voorkomen wordt de afstand vanaf het opstijgen in dat geval beperkt gehouden. phonedrone_appphonedrone_app

Weg met die selfie-stick!

De mogelijkheden met de PhoneDrone zijn eindeloos. Gebruik hem om spectaculaire acties tijdens je sport vast te leggen, of laat hem je huis bewaken of inspecteren. En het is uiteraard een prima vervanger voor de ouderwetse selfie-stick. De PhoneDrone is eenvoudig inklapbaar en past daarmee makkelijk in je tas of rugzak.

Print je eigen PhoneDrone

Voor de drone-liefhebbers die in het bezit zijn van een 3D printer maakt xCraft het mogelijk om het frame van de PhoneDrone zelf te printen. Dit scheelt een hoop geld, en is bovenal erg leuk! Backers kunnen voor deze optie kiezen en krijgen dan het 3D model toegestuurd met daarbij de nodige elektronica en een accu.

1 Reacties

  1. Robert Adamecz

    Spitzsteinstrasse 33

Plaats een reactie