Na een succesvolle crowdfunding via Kickstarter hebben de makers van X PlusOne drone een nieuwe investering gekregen in hun bedrijf xCraft. Eigenaren JD Claridge en Charles Manning hebben in het Amerikaanse televisieprogramma Shark Tank 25% van hun bedrijf verkocht voor anderhalf miljoen dollar.

xCraft

In de vijfde aflevering van het Amerikaanse Shark Tank was het de beurt aan de mannen van xCraft om hun bedrijf te pitchen om vervolgens een investering binnen te halen. Het doel van de investering is om de productie van de X PlusOne drone te versnellen en te optimaliseren. Daarnaast willen zij de PhoneDrone verder ontwikkelen.

Shark Tank

Het televisieprogramma Shark Tank is sinds 2010 te zien op de Amerikaanse buis en werd gebaseerd op het Japanse programma Dragon’s Den. In de show kunnen mensen of bedrijven met een goed idee aan verschillende succesvolle zakenlui een investering vragen. Door een korte pitch moeten de kandidaten het panel overtuigen om een financiële investering te doen in het bedrijf. Vaak worden de panel leden mede-eigenaren van het bedrijf. xcraft-drone-x-plusone-phonedrone-quadcopter-wings-shark-tank-money-investering-2015xcraft-drone-x-plusone-phonedrone-quadcopter-wings-shark-tank-money-investering-2015

Investering

Na hard onderhandelen wisten de mannen van xCraft 25% van het bedrijf te verkopen aan alle 5 de investeerders van het televisieprogramma Shark Tank. Hiermee haalden zij 1,5 miljoen dollar op waardoor het bedrijf nu 6 miljoen dollar waard is. De mannen zagen graag alle Sharks aan boord van hun bedrijf om voordeel te halen uit hun grote netwerk en verschillende kwaliteiten.

X PlusOne

Met de xCraft X PlusOne drone hebben de makers een uniek product in handen. De quadcopter beschikt tegens over vaste vleugels waardoor de drone in de lucht een kanteling kan maken om vervolgens op hoge snelheden te vliegen. De X Plus One haalt gemakkelijk een snelheid van 100 kilometer per uur. De makers kondigde in de aflevering van Shark Tank aan de drone verder te ontwikkelen zodat hij ondersteboven kan vliegen waardoor de video opname mogelijkheden vergroot worden. xcraft-drone-x-plusone-phonedrone-quadcopter-wings-shark-tank-investering-black-white-2015xcraft-drone-x-plusone-phonedrone-quadcopter-wings-shark-tank-investering-black-white-2015

PhoneDrone

Naast de x PlusOne heeft xCraft nog een revolutionaire drone ontwikkeld. De PhoneDrone is een kleine quadcopter die je gemakkelijk mee neemt. Door de vele technische functies die tegenwoordig standaard in smartphones geleverd worden zijn deze een perfect onderdeel van een drone. Smartphones beschikken vaak standaard over functies, zoals GPS, camera en gyroscoop. Door je telefoon te koppelen met de drone blijven de kosten van de drone laag. xcraft-drone-x-plusone-phonedrone-quadcopter-wings-shark-tank-investering-phone-iphone-apple-watch-2015xcraft-drone-x-plusone-phonedrone-quadcopter-wings-shark-tank-investering-phone-iphone-apple-watch-2015

Nieuwe Kickstarter campagne

Op 11 juni 2015 liep het crowdfunding project af en werd het gewenste doel niet behaald. Naar aanleiding van de uitzending van Shark Tank werd het project herhaald en haalde het de eerste dag al de gewenste investering binnen. Daarnaast is het product verder ontwikkeld en heeft het nu een betere bescherming voor de smartphone en heeft hij nu Apple Watch ondersteuning.

Aflevering

Bekijk hier het moment waarop de mannen van xCraft de investering binnen halen of kijk voor de pitch de volledige aflevering van Shark Tank.

0 Reacties

    Plaats een reactie