In Sacramento, Californië heeft de politie een zoektocht naar een gestolen voertuig af moeten blazen omdat de politiehelikopter in de lucht werd gehinderd door een drone. De drone vloog op een hoogte van 300 meter terwijl in Amerika drones maximaal 120 meter hoog mogen vliegen.

Hoogte

Op een hoogte van 1000 feet (300 meter) is een drone gespot door de Sacramento Politie lucht unit. Volgens de piloot was de drone zo dichtbij dat ze de zoektocht naar een gestolen voertuig moesten staken. Agenten traceerde de eigenaar van het onbemande luchtvaartuig, een Chinese uitwisselingsstudent, op zo’n 400 meter afstand.

Hoogtebeperking

Drone verkoper Rob Wakins wijst de consument altijd op de regelgeving en welke gevaren een drone met zich mee kan brengen. “Veel fabrikanten hebben een software matige hoogtebeperking ingesteld voor drones, maar deze is door een simpele hack te verwijderen uit de drone”, verteld Watkins aan FOX40. rob-watkins-drone-verkoper-faa-regelgeving-helikopter-staakt-zoektocht-gestolen-voertuig-amerika-2015rob-watkins-drone-verkoper-faa-regelgeving-helikopter-staakt-zoektocht-gestolen-voertuig-amerika-2015

December

Drones worden steeds populairder en daarmee neemt het risico toe. Naar verwachting worden er zo’n 1 miljoen exemplaren verkocht in de december feest maand. In een video probeert Jeff Dunham, voor de Know Before You Fly campagne, de Amerikaanse drone regelgeving duidelijk onder de aandacht te brengen. Hiermee hoopt de FAA dat mensen meer bewust worden van de regelgeving.

Regelgeving

Naast een bewustwordingscampagne werkt de FAA ook aan de implementatie van een drone registratie plicht. Hierbij wordt het verplicht om drones vanaf een bepaald gewicht te registreren. Zo kan er bij incidenten snel achterhaald worden wie verantwoordelijk is. dji-phantom-drone-advanced-politiehelikopter-amerika-zoektocht-gestolen-voertuig-faa-2015dji-phantom-drone-advanced-politiehelikopter-amerika-zoektocht-gestolen-voertuig-faa-2015

1 Reacties

  1. Mark

    Ach, het zal allemaal wel mee vallen

Plaats een reactie