Nadat de Federal Aviation Administration (FAA) begin deze maand de deadline miste voor de invoering van de nieuwe regelgeving voor drones, hebben zij nu een plan aangekondigd om alle drones te laten registreren. Dit moet de veiligheid vergroten en het aantal drone waarnemingen rond vliegvelden af laten nemen.

Gewicht en afmeting

De drone registratie zal ingesteld worden voor drones vanaf een bepaalde afmeting en vanaf een bepaald gewicht. Deze gewichtsklasse en afmetingen moeten nog bepaald worden. Hierdoor hebben naar alle waarschijnlijkheid de speelgoed-drones geen registratieplicht.

Hobby of zakelijk

Met de nieuwe regelgeving wordt er geen onderscheidt meer gemaakt tussen commerciële of hobby vluchten. Wanneer een drone groter of zwaarder is dan het limiet dan moet de operator de drone registreren. Er is aangekondigd dat er wordt opgetreden tegen drone eigenaren die hun drone niet registreren.

Task force

De FAA heeft een task force aangesteld die verder onderzoek moet doen naar de implementatie van de nieuwe regelgeving. Zij moeten er voor zorgen dat het registratie proces zo snel mogelijk gebeurt. De task force moet in een later stadium ook antwoord geven op de vragen: Hoe worden piloten gelocaliseerd? Hoe wordt het registratie proces geïmplementeerd? Hoe zit het met huidige drone eigenaren? faa-maakt-nieuwe-plannen-drone-registratie-plicht-bekend-task-force-2015faa-maakt-nieuwe-plannen-drone-registratie-plicht-bekend-task-force-2015

Kosten

Naast de aankondiging van de verplichte drone registratie is er verder niet veel bekend gemaakt. Zo is nog niet bekend of er kosten gebonden zijn aan de registratie en is er nog niet bekend of huidige drone bezitters hun drones ook moeten registreren.

Tijdsplanning

De FAA hoopt de drone registratie rond de kerst te implementeren. De FAA maakte vorige maand bekend dat er naar verwachting 1 miljoen drones over de toonbank vliegen in de decembermaand.

Veranderingen

Kort samengevat zijn de volgende drie punten de belangrijkste plannen die naar buiten zijn gebracht omtrent de nieuwe regelgeving voor drones.

  • Verplichte registratie bij verkoop van een drone. Dit betekend dat alle drones direct worden geregistreerd bij verkoop.
  • Consumenten drones moeten mogelijk traceerbaar en identificeerbaar zijn voor piloten en luchtverkeersleiders door een identificatie nummer en een transponder.
  • Huidige commerciële en mogelijk ook consumenten drones moeten geregistreerd worden.

Presentatie

Bekijk onderstaand de persconferentie van de FAA over de nieuwe plannen voor een verplichte drone registratie.

0 Reacties

    Plaats een reactie