Het is de Federal Aviation Administration (FAA) niet gelukt om binnen de deadline te zorgen voor landelijke commerciële drone wet- en regelgeving. Canada, Europa en Japan liggen ruim voor op Amerika als het gaat om het reguleren en legaliseren van drones.

Deadline

Dat de wet- en regelgeving voor commerciële vluchten niet binnen de gestelde deadline ingaat is voor niemand uit de industrie een verassing. Het Congres stelde in 2012 een deadline aan de FAA om commerciële drones veilig te integreren in het nationale luchtruim. Het doel was om een uitgebreide set aan regels te hebben die zouden bepalen hoe commerciële bedrijven drones in kunnen zetten.

Opzet

Tot nu toe is de FAA er slechts in geslaagd om een opzet van regels op te stellen. Intussen konden bedrijven een beroep doen op een ‘Section 333 exemption’, waarmee zij toestemming kregen om toch met een drone werkzaamheden uit te voeren. Deze aanvragen worden door de FAA per zaak bekeken voordat er toestemming gegeven wordt. auto-bijna-in-botsing-met-drone-op-a20-snelweg-quadcopter-dji-phantom-professional-2015auto-bijna-in-botsing-met-drone-op-a20-snelweg-quadcopter-dji-phantom-professional-2015

Groei

Inmiddels hebben meer dan 1000 bedrijven toestemming gekregen om een drone in te zetten voor bepaalde projecten. Dit aantal groeit met honderden per week en gaat veel werk opleveren voor de FAA.

Brief

Als reactie op de verlopen deadline heeft de ‘Association for Unmanned Vehicle Systems International (AUVSI)’, samen met 28 andere bedrijven uit de industrie, een brief gestuurd aan de federale ambtenaren om hun zorgen uit te spreken.

NASA

De FAA heeft NASA aangesteld om samen met grote bedrijven, zoals Google en Amazon, te gaan kijken hoe drones op een veilige manier geïntegreerd kunnen worden. Het gaat hierbij vooral om bedrijven die een grootschalige inzet van drones willen realiseren. De nieuwe generatie van lucht verkeersleiding moet ongelukken voorkomen. faa-mist-deadline-commerciele-drone-regelgeving-amerika-usa-nasa-2015faa-mist-deadline-commerciele-drone-regelgeving-amerika-usa-nasa-2015

Nadelen

De vertraging voor commerciële drone regelgeving kent twee grote nadelen voor de Verenigde Staten. Zo verliezen zij hun concurrentie voordeel tegenover de andere landen die drones wel toestaan en worden er in een aantal staten nu al regels gemaakt voor drone gebruik die moeilijk ongedaan gemaakt kunnen worden.

0 Reacties

    Plaats een reactie