Drones: dé technologie van de toekomst; dit wordt echter niet door iedereen zo ervaren. Hulpverleners zoals de brandweer hebben regelmatig last van ramptoeristen die het proces van de brandweer verstoren door boven een brand te gaan vliegen. Er zijn al meerdere momenten geweest waarbij de brandweerlieden het spuugzat zijn en zelfs de brandweerslang op het onbemande vliegtuigje richten.

Brandweer valt drone aan

In dit filmpje is te zien hoe een brandweer het helemaal zat is. Hij besluit de brandweerslang op het onbemande vliegtuigje te richten in plaats van op de rook. Het incident valt vanaf 12:00 minuten te aanschouwen. De drone piloot John Thompson was echter niet blij met de actie van de brandweer en klaagde dat zijn DJI drone van $2.200 dollar nu kapot is.

Drone verstoort brandweer in Borne

Ook in Borne, een Twentse gemeente, was de brandweer niet enthousiast over de praktijken die een drone piloot uitvoerde bij een brand. De brandweer uitte zijn ontevredenheid omdat hij vindt dat de actie niet alleen de hulpverleners, maar ook de drone piloot in gevaar brengt. Er zijn bij de brand schadelijke stoffen vrijgekomen, die uiteindelijk de piloot kunnen beschadigen.

Drone filmt flat in Volgograd na ontploffing

In deze video wordt een flatgebouw geblust door de brandweer, nadat er een dubbele gasontploffing heeft plaatsgevonden. Het incident vond plaats in de Russische stad Volvograd. De drone komt regelmatig zeer dicht in de buurt waar geblust wordt. Daarnaast is het ook nog gevaarlijk, aangezien de drone neer kan storten en daarbij mogelijk iemand van de brandweer verwondt.

Brandweer Twente

Er zit echter ook een kanttekening aan het verhaal. Drones zijn voor de brandweer ook dé technolgie van de toekomst. Voor het brandweerkorps van Twente is het nu mogelijk om drones in te zetten bij het bestrijden van vuurzeeën. Middels de drone is het mogelijk om snel een goed beeld te krijgen van de brand. Ook is het mogelijk om snel te zien waar de brandhaard zich bevindt. Drone Argus; zo heet de drone waar de het brandweerkorps van Twente over beschikt. In onderstaande video is een promo video van de stoere brandbestrijdende drone te zien.

0 Reacties

    Plaats een reactie