De meeste branden trekken doorgaans veel ramptoeristen en tegenwoordig behoren ook dronepiloten tot de nieuwsgierige omstanders.

John Thompson liet zijn drone de lucht in bij een huisbrand in het Coldenham Fire District in de staat New York. De aanwezigheid van John's drone werd echter niet op prijs gesteld door de aanwezige brandweer. Nadat de drone ruim 10 minuten in de lucht had gehangen, richtte een van de brandweermannen zijn brandslang op de UAV. Het daadwerkelijke incident vindt plaats vanaf minuut 11:58. Op zijn eigen Facebook-pagina klaagt John Thompson over de actie van de brandweerman. Hij geeft aan dat de camera van zijn $2.200 DJI drone nu kapot is. Wat vind jij van de aanwezigheid van 'ongewenste' drones bij dergelijke branden? Is de brandweerman terecht geïrriteerd? drone_brand_brandweerman_coldenhamdrone_brand_brandweerman_coldenham

9 Reacties

  1. Joost

    Terecht! Een drone zou nooit het werk van de brandweer of andere hulpverleningsdienst mogen verstoren. Misschien een wat impulsieve actie, maar zeker begrijpelijk.

  2. Danny

    Heel zuur voor de eigenaar dat z'n drone kapot is, maar snap de reactie van de brandweer wel. Als je aan het werk bent is een zoemende drone boven je hoofd waarschijnlijk het laatste wat je wil..

  3. Evert

    Mensen die branden filmen met hun mobieltje worden ook met rust gelaten, dus waarom deze dronebestuurder niet? Zo ver ik kan zien vliegt hij nergens in de weg.. en het geluid zal ook wel meevallen met al die spuitende brandslangen aan.

  4. marc canton

    heel moeilijk om hier een oordeel over te geven hangt ook af van de situatie bv slachtoffers zelf zou ik het niet zo snel doen maar gewoon of afstand blijven of eerst toestemming vragen want kan ook zijn dat het handig is voor de brandweer

  5. Wouter

    Voor een kapotte camera filmt hij nog best goed.

  6. RCtesting.tv

    Vindt ik terecht en on je maakt niet spullen van anderen kapot en snap wel brandweer vrijwillig maar iets stukken maken gaat ver!!!!!!

  7. Plien

    Ik snap de reactie van de brandweer waarom zou je iemand ellende willen filmen ? Het is ook schending van de privacy van de bewoners . Ik vind het het op dit moment niet gepast om te gaan filmen met een drone, zeker niet zonder toestemming , Het kan soms handig zijn als je denkt aan de bosbranden in Bergen en omgeving een paar jaar terug puur voor het opsporen van de juiste locatie of het speuren naar een pyromaan, je kan sneller ter plaatste zijn en informatie sneller verwerken , maar dan wel met toestemming uiteraard .

  8. Jo

    Precies! Als je zo snel bent afgeleid als brabdweer, dan zegt het iets over de aandacht voor je werk! Ik zeg betalen brandweermannetje!

  9. michael

    Iemand hier bij stil gestaan dat het misschien gaat om eventuele slachtoffers die nog in het puin kunnen liggen . Dood of levend . Nee leuk als ie daar ligt in het puin en een drone boven je hoofd ...of denk ik iets teveel aan mijn mede mens .

Plaats een reactie