De flinke brand die woensdagochtend een opslagloods van Heemex/Hako Infra aan de Steenbakkersweg in Borne in as legde, is vanuit de lucht door een drone gefilmd. De brandweer noemt de opnames onwenselijk en is niet gecharmeerd van de actie van de drone-piloot.

Gevaar

"Het is niet alleen voor onze hulpverleners een gevaar, maar ook voor degene die de drone bestuurt. Er zijn bij de brand schadelijke stoffen vrijgekomen, en die kunnen via de drone de bestuurder schaden," vertelt een woordvoerder van de brandweer aan Tubantia. "Bovendien kan een drone naar beneden vallen. Hulpverleners kunnen zo in hun werk belemmerd worden."

Piloot

Bornenaar Pascal Nijland liet zijn drone boven het bedrijfspand aan de Steenbakkersweg vliegen, dat op dat moment al aardig fikte. De politie is op de hoogte van het filmpje en stelt een onderzoek in.

7 Reacties

  1. martijn

    Beetje overdreven weer allemaal

  2. Fred

    Erg overdreven van de brandweer. En als je iets over een brand hoort zijn er nooit schadelijke stoffen vrij gekomen. Hij denkt zeker dat de bestuurder erbovenop zit.

  3. gustavo

    Wat een perfecte beelden, zeer duidelijk te zien waar de brand nog is.

  4. Hans

    Martijn, helemaal mee eens. Zoeken naar redenen om een hobbyist die zijn nieuwe speeltje op een bijzonder beheerste manier op grote hoogte inzet. mooi filmpje trouwens. wat zou het volgende zijn; Er mogen geen vogels meer vliegen, die zouden door de giftige stoffen naar beneden kunnen vallen................................

  5. Steven

    Laat dat "beetje" maar weg...

  6. huib

    Inderdaad overtrokken en spijkers op laag water zoeken. Als je regelgeving in acht neemt, niet boven de bebouwing vliegt of mensenmenigten, hebben ze geen poot om op te staan. Het zou juist de hulpverleners sieren om aan de hand van de camerabeelden de werkzaamheden en situatie achteraf te evalueren. Hier zie ik dus wel echt toegevoegde waarde aan de beelden, voor hulpverlening, overzichtssituatie en verzekeringsinstanties. Mensen worden tegenwoordig panisch als ze een drone in de lucht zien hangen en schreeuwen moord en (no pun intended) brand.

  7. Bart

    Onvoorstelbaar dat gemeentelijke instanties en overheden deze film technische mogelijkheden zo onbenut laten, en elke keer maar weer, drone opnames in een negatief daglicht zetten. Dit is toch prachtig educatief materiaal, te gebruiken voor verschillende hulp instanties zoals BHV's

Plaats een reactie