Op woensdag 11 september 2015 is een drone in botsing gekomen met het populaire Ferris Wheel uit Seattle. Er waren gelukkig geen gewonden. De polite doet onderzoek naar dit voorval aangezien er een no-fly zone geldt in de omgeving van Seattle's Pier 57, waar de Ferris Wheel zich ook bevindt.

Drone registratie

Door het incident wordt de discussie weer aangewakkerd dat nationale registratie van onbemande vliegtuigjes snel doorgevoerd moet worden. Eind oktober heeft de Federal Aviation Administration (FAA) al aangekondigd bezig te zijn met nationale registraties van drones vanaf een bepaalde afmeting. faa-drone-registratie-crash-ferris-wheel-seattlefaa-drone-registratie-crash-ferris-wheel-seattle

Luchtruim

De drang naar duidelijke regelgeving en regels die de veiligheid moeten verbeteren is groot. Wat echter niet ook niet gek is, aangezien de FAA verwacht dat er in 2020 meer dan 30,000 commerciële drones het luchtruim zullen betreden en nog veel meer drones voor recreatief gebruik.

Incidenten

Door het sterk stijgende aantal onbemande vliegtuigjes in de lucht ontstaan er ook steeds meer incidenten door piloten die vaak niet goed op de hoogte zijn van de regels. Dit jaar hebben er al veel incidenten plaatsgevonden die voor de nodige negatieve media aandacht zorgde. Incidenten zoals de crash tijdens het US Open tennistoernooi en de drone die neerstort in de tuin van het Witte Huis zijn dergelijke incidenten.

0 Reacties

    Plaats een reactie