Drone fabrikant 3D Robotics is met de nieuwe smartdrone: Solo, nog niet erg populair onder de drone vliegers. De drone, die ongeveer gelijk geprijsd is als de DJI Phantom 3 Professional, kent nog een aantal mankementen waardoor de drone regelmatig te zien is in een crash video. Zo ook vandaag tijdens het US open tennis toernooi. Tijdens de tennis wedstrijd tussen de Italiaanse Flavia Pennetta en de Roemeense Monica Niculescu, in het Louis Armstrong Stadion, crasht een 3DR Solo in de tribune. .

Bang

De Italiaanse Pennetta, die de wedstrijd uiteindelijk won, zei dat ze de drone voorbij hoorde vliegen en niet precies wist wat het was. Haar eerste reactie was, zei ze achteraf, dat het mogelijk een bom kon zijn. Door alle dingen die er momenteel in de wereld gaande zijn, dacht ze dat dit het einde zou betekenen. De eigenaar van de drone is nog niet gevonden.

Toeschouwers

Gelukkig waren er niet veel toeschouwers in het stadion en waren de plekken waar de drone crashte leeg. Er raakte dus niemand gewond bij het incident. 3dr-3d-robotics-solo-smartdrone-crasht-us-tennis-open-ondersteboven-20153dr-3d-robotics-solo-smartdrone-crasht-us-tennis-open-ondersteboven-2015

3D Robotics Solo

Tijdens een demonstratie van de nieuwe 3D Robotics Solo in San Diego ging het eerder ook al fout toen de smartdrone tegen een hotdog truck vloog. Of de eigenaar van de drone bij de US Open zijn geld terug krijgt is nog niet bekend. 3D Robotics beloofde namelijk via hun website een niet-goed-geld-terug-garantie. Wanneer uit de vlucht logbestanden blijkt dat een fly-away en crash veroorzaakt zijn door een mankement in het systeem zal 3D Robotics je beschadigde Solo smartdrone en eventuele gimbal vervangen.

Wimbledon

In juni 2015 werd door de Engelse politie een drone in beslag genomen die boven het tennispark van Wimbledon vloog.

0 Reacties

    Plaats een reactie