Na aanleiding van de plannen van de FAA om een droneregistratieplicht in de Verenigde Staten door te voeren, doken er direct verschillende bedrijven op die tegen betaling drones online registeren. De Amerikaanse overheid laat echter weten dat de registratie van drones eenvoudig zal zijn. Het is voor drone eigenaren niet nodig een extern bedrijf in te schakelen om dit voor hen in orde te maken.

Extern bedrijf niet nodig

Nadat de FAA eind oktober haar plannen voor een nationale drone regelgeving presenteerde, bleek droneregistratieplicht een van de belangrijkste punten te zijn. Veel bedrijven zagen hier direct brood in en begonnen met adverteren om voor $25 dollar per drone de verplichte registratie in orde te maken. De Amerikaanse overheid laat deze week echter weten dat het inschrijven van een drone eenvoudig zal zijn. Het registratieproces is eenvoudig online te doorlopen. De FAA geeft drone eigenaren het advies twee keer na te denken voordat zij een bedrijf inhuren om te registratie in orde te maken, aangezien men dit eenvoudig zelf kan doen. Hoe de droneregistratieplicht verder vorm gaat krijgen, wordt naar alle waarschijnlijkheid deze week bekend gemaakt. faa_drone_registration_onlinefaa_drone_registration_online

Bekendmaking registratieplicht

Eind oktober 2015 presenteerde de Federal Aviation Administration (FAA) haar plannen voor een alomvattende droneregelgeving in de Verenigde Staten. De regels zijn opgesteld om drones veilig de integreren in het Amerikaanse luchtruim. Een belangrijk punt uit deze droneregelgeving is de nieuwe registratieplicht. Deze regel verplicht eigenaren van drones van een bepaald gewicht en grootte om hun drone te registeren. Er wordt hierbij geen onderscheid gemaakt tussen drones voor zakelijk en privé gebruik. Welke drones verplicht zijn tot registratie moet nog bekend worden gemaakt door de FAA.

Gemiste deadline

Het opstellen van de drone regelgeving door de FAA heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Het Amerikaanse congres gaf de organisatie, onderdeel van het ministerie van Transport, al in 2012 de opdracht om zo snel mogelijk met een voorstel omtrent het vliegen met drones te komen. Het doel was om een uitgebreide set aan regels op te stellen en drones veilig in het luchtruim te integreren. Begin oktober 2015 bleek echter dat het de FAA niet gelukt was de deadline van de overheid te halen. Enkele weken na de gemiste deadline werden de plannen van de FAA alsnog gepresenteerd.

1 Reacties

  1. Drone registratie volgens FAA simpeler dan gedacht | Aluvicro - Drone News

    […] Via_: Drone.nl […]

Plaats een reactie