Drones en dieren, dat blijft een verrassende combinatie. Het ene dier is er bang voor, het andere dier valt het apparaat direct aan. Omdat het vandaag dierendag is lichten wij de verschillende combinaties tussen drones en dieren uit.

Tijgers

Hoe zou jij het vinden om de hele dag in de gaten gehouden te worden door een drone terwijl je gewoon lekker door de sneeuw wil rollen? Deze tijgers zijn dat (terecht) helemaal zat.

Olifanten

Olifanten zijn hele relaxte, nieuwsgierige beesten en vinden zo'n drone wel prima. Dat is helemaal niet gek, want dankzij drones die jagen op stropers is de stroperij op de savannes de afgelopen jaren sterk afgenomen.

Chimpansees

Apen maken graag overal een spelletje van en zijn super creatief. Deze aap maakt van een simpele boomtak een machtig anti-drone wapen. Volgens geruchten is deze slimme jongen inmiddels werkzaam bij Defensie. Rene van Manen, de maker van deze video, wist met zijn opname zelfs de Drone video van het Jaar 2015 te winnen.

Honden

Hoe houd je een hond de hele dag bezig zonder zelf moe te worden? Pak je drone uit de kast en kom erachter. Mocht je écht lui zijn, dan bestaat er zelfs een drone-hondenuitlaatservice.

Katten

Tja, deze mocht natuurlijk niet ontbreken. De Katcopter, gemaakt door twee Nederlanders, deed in 2012 aardig wat stof opwaaien. Als het puntje bij paaltje komt is deze op het eerste gezicht wat morbide constructie echter vooral gemaakt uit liefde. Het definitieve bewijs dat dieren en drones prima samen gaan.

Reekalfjes gered door drones

Drones worden steeds vaker ook ingezet om dieren te helpen of te redden. Zo werden er afgelopen zomer dankzij de inzet van drones met warmtecamera ruim 30 reekalfjes in het hoge gras gevonden en gered van een gruwelijke dood door een maaimachine.

Dierendag: drones en dieren

0 Reacties

    Plaats een reactie