Vandaag is de eerste steen gelegd op het voormalig militaire vliegbasis in Brustem, België. Daar wordt de Droneport campus gebouwd. Vanaf 2019 moet moet Droneport geopend worden.

Eerste steen

In 2015 werden de eerste plannen gemaakt voor Droneport op het voormalige militaire vliegveld van Brustem. Vandaag is de eerste steen gelegd voor de campus die in 2019 in gebruik genomen gaat worden. De campus vormt een test- en bedrijvencentrum voor start-ups en groeibedrijven in de dronesector.

Bouw Droneport België vandaag gestart

Testzones

Op de Droneport campus zijn drie gecontroleerde outdoor testzones. Hier kunnen dronepiloten experimenteren en mogen zij hoger vliegen dan normaal is toegestaan. Drones kunnen hier tot een hoogte van 650 meter vliegen. Daarnaast is er op het vliegveld een landingsbaan van 2,4 kilometer aanwezig.

Droneport

Bij Droneport kunnen bedrijven rekenen op coaching en sectorgebonden know-how ondersteuning bij droneregistratie, het certificeren van dronepiloten en verzekeringskwesties. Er zijn flexdesks en moduleerbare kantoorruimtes voor meer dan honderd werknemers.

Initiatief

Droneport is een initiatief van LRM, de stad Sint-Truiden, POM Limburg en LRA. Droneport is ook een gerespecteerde partner van de Belgische Civiele Luhctvaartautoriteit (BCAA).

Bouw Droneport België vandaag gestart

0 Reacties

    Plaats een reactie