Op het voormalige militaire vliegveld van Brustem in België wordt een nieuw test- en businesscentrum ingericht voor dronegerelateerde start-ups. Het luchtruim boven het vliegveld is inmiddels goedgekeurd voor vluchten met drones.

Incubator

Nog deze maand richten de Limburgse investeringsmaatschappij LRM en de stad Sint-Truiden een nv op die bedrijven en kennis in de sector van de drones moet bundelen in Sint-Truiden. De organisatie moet zorgen voor een versnelde groei van de dronegerelateerde start-ups om deze naar succesvolle ondernemingen te transformeren. Hiervoor bieden zij op het test- en businesscentrum diensten zoals werkruimte, services, coaching en netwerken.

Drone-Valley

Al ruim twee jaar kondigt de stad Sint-Truiden en grondeigenaar LRM aan dat ze een onderdeel van het vliegveld in Brustem willen ombouwen tot ‘drone-valley’. DronePort moet de motor van het gebeuren worden. Dit is de nv die LRM en Sint-Truiden samen zullen oprichten. De plannen komen hiermee nu in een stroomversnelling. droneport-belgie-brustem-lrm-sint-truiden-stad-drones-test-businesscentrum-12-2015droneport-belgie-brustem-lrm-sint-truiden-stad-drones-test-businesscentrum-12-2015

DronePort

DronePort heeft de ambitie om ondernemerschap en kennis in de drone-industrie samen te brengen op één locatie. Dankzij de goedkeuring om het luchtruim te gebruiken voor drone vluchten, laat toe dat deze locatie een testgebied wordt waar nieuwe applicaties kunnen worden getest en opleidingen worden gegeven.

Belangstelling

“In 2015 starten we met het ontwerp van een incubator gebouw”, vertelt Stijn Bijnens, CEO van LRM. “Die zal dienen als broedplaats voor de drone-industrie. Momenteel tonen al zes bedrijven belangstelling om zich hier te vestigen”.

Nederland

In Nederland heeft Twente Safety & Security ook uitstekende faciliteiten voor opleidingen, testen en simulatievluchten met drones op het voormalige vliegveld Twente. De test- en ontwikkellocatie voor drones is onderdeel van de Twente Safety Campus.

1 Reacties

  1. Frans

    Een Belg heeft een nieuw vliegtuig uitgevonden. Een elektrisch vliegtuig! Het werkt echt fantastisch, alleen het verlengsnoer is nog niet lang genoeg...

Plaats een reactie