In een video van Twente Safety & Security laten zij zien dan Twente Airport uitstekende faciliteiten biedt voor opleidingen, testen en simulatievluchten met drones. Het is een van de weinige test centra met een start- en landingsbaan waardoor ook grotere drones getest kunnen worden. De test- en ontwikkellocatie voor drones is onderdeel van Twente Safety Campus.

Vliegbasis Twente

Twente Safety & Security is in gesprek met zeven bedrijven die zich bezig houden met drones om zich te vestigen op het voormalige vliegveld Twente. Deze video geeft een duidelijk inzicht in de kansen die de vliegbasis te bieden heeft. twente-safety-en-security-drone-initiatief-airport-brandweer-test-en-ontwikkelcentrum-drones-2015twente-safety-en-security-drone-initiatief-airport-brandweer-test-en-ontwikkelcentrum-drones-2015

Brandweer

Het brandweerkorps van Twente kan inmiddels al drones in zetten om vuurzeeën tegen te gaan. De drone Argus helpt de brandweerlieden bij de bestrijding van brand met behulp van een warmtebeeldcamera. Door het opgenomen beeld naar een laptop aan de grond te streamen kunnen de brandweerlieden zien waar zij het best kunnen blussen om zo effectief mogelijk de brand tegen te gaan.

0 Reacties

    Plaats een reactie