Er is een record aantal reekalfjes gered dankzij de inzet van drones. Door drones uit te rusten met een speciale warmtecamera zijn de jonge reekalfjes eenvoudig te zien in het hoge gras en kunnen zij herenigd worden met hun moeder alvorens de boer met maaien begint.

34 reekalfjes gered

Wilbeheereenheid Winterswijk kondigde begin april aan drones in te zetten met een speciale warmtecamera om reekalfjes te redden van de maaimachines. Dankzij de inzet van de drone zijn inmiddels 34 reekalfjes gered van een gruwelijke dood.

Stichting Waardevol Cultuur Landschap

Voor de aanschaf van de drone met warmtecamera werd Wilbeheereenheid Winterswijk financieel gesteund door de stichting Waardevol Cultuur Landschap. Er werd een oproep gedaan aan boeren om te melden wanneer een parceel gemaaid zou worden. In totaal werd er tussen 5 mei en 1 juli 2017 op 70 weilanden gespeurd naar reekalfjes.

Recordaantal reekalfjes gered van maaimachine dankzij drone

Autonoom

De drone wordt voor aanvang van elke vlucht geladen met gegevens van het terrein waar gemaaid wordt. Vervolgens vliegt de drone autonoom over het veld terwijl op een monitor aan de grond is te zien of er ergens een reekalf verstopt zit in het hoge gras. Na de vondst wordt het dier herenigd met de moeder.

0 Reacties

    Plaats een reactie