De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM) wil zich vestigen op Groingingen Airport Eelde om proeven uit te voeren met drones. De onbemande luchtvaartuigen moeten vliegtuigen sneller kunnen inspecteren waardoor vliegtuigen minder lang aan de grond staan.

Drone Hub

Vorig jaar presenteerde Marco van de Kreeke, directeur van Goningen Airport Eelde, plannen om met verschillende partijen Airport Eelde om te bouwen tot een drone testcentrum genaamd Drone Hub GAE. De plannen hiervoor zijn in een vergevorderd stadium en ook vliegmaatschappij KLM is enthousiast.

KLM

KLM wil op de vliegbasis testen gaan uitvoeren met drones. Hierbij moeten de drones inspecties uitvoeren aan passagiersvliegtuigen op het platform. Momenteel moeten vliegtuigen voor inspecties naar Schiphol centrum waarna ze worden gesleept naar Schiphol oost. Hier komen de vliegtuigen in hangars te staan waardoor ze lang uit de running zijn.

KLM wil proeven doen met drones op Goningen Airport Eelde

Efficiënt

Door drones in te zetten voor inspecties op het platform kunnen vliegtuigen sneller geïnspecteerd worden en daarmee ook weer sneller de lucht in. Hier wordt veel geld mee bespaard en levert meer geld op.

Kabinetsformatie

Ondanks dat de plannen in een vergevorderd stadium zijn en de bedrijven staan te popelen om aan de slag te gaan op de luchthaven, zal er gewacht moeten worden tot er definitief een vergunning is. Helaas levert de lange kabinetsformatie problemen op omdat er in de periode van formatie geen wetten worden ondertekend. Wel kunnen drones alvast getest worden in een voormalige hangar van de KLM Luchtvaartschool in Eelde.

0 Reacties

    Plaats een reactie