In de aanloop naar de 51e Super Bowl-finale is een drone gespot boven de trainingsvelden van finalist Atlanta Falcons. De bestuurder werd opgespoord en de drone naar de grond gehaald.

Drone gespot boven Super Bowl training

Super Bowl

De 'Super Bowl' is de Amerikaanse football-finale die elk jaar in februari gespeeld wordt in de Verenigde Staten tussen de kampioenen van de American Football Conference (AFC) en National Football Conference (NFC), de twee professionele competities die verenigd zijn onder de National Football League (NFL), die de Super Bowl organiseert.

Super Bowl 2017

Dit jaar wordt de finale gespeeld tussen Atlanta Falcons en New England Patriots. De 51e Super Bowl finale wordt gespeeld op zondag 5 februari 2017 in het NRG Stadium in Houston, Texas. Zoals ieder jaar geldt er dit jaar ook een No Fly Zone voor drones rondom het stadion tijdens de Super Bowl.

Drone gespot boven Super Bowl training

Training

In de aanloop naar de finale is het team van de Atlanta Falcons aan het trainen op het sportcomplex van Rice University in Houston, Texas. Om indringers en nieuwsgierige ogen buiten te houden heeft de NFL het oefenterrein van het sportcomplex van de Atlanta Falcons afgezet met hoge geblindeerde hekken, maar voor drones is geen omheining te hoog.

Drone

Tijdens een training werden de spelers van de Atlanta Falcons verrast door een drone, vermoedelijk van een fan die een 'sneakpreview' wilde nemen.

Drone gespot boven Super Bowl training

Vervolging

De dronebestuurder werd gelokaliseerd en het bleek een omwonende te zijn, die zijn nieuwsgierigheid niet in bedwang kon houden tot de grote wedstrijd van zondag. Het is nog onbekend of de piloot een boete krijgt of voor de rechter moet verschijnen.

0 Reacties

    Plaats een reactie