Tijdens gigantische sportevenementen zoals de Super Bowl is het altijd ontzettend druk in de stad en rondom/in het stadion. Met het oog op de veiligheid heeft de FAA daarom, net zoals vorig jaar, een vliegverbod voor drones ingevoerd rondom het Levi's stadion. Hier vindt het grootste sportevenement van de Verenigde Staten dit jaar plaats.

Vliegverbod

De FAA heeft aangekondigd dat het dit jaar wederom niet toegestaan is voor drones om tijdens de Super Bowl boven het stadion te vliegen. Vorig jaar was er namelijk tevens een vliegverbod voor drones in de buurt van het evenement. In een straal van ongeveer 60 kilometer, en tot een hoogte van 5,5 kilometer is het niet toegestaan voor ongeautoriseerde luchtvaartuigen om in de buurt van het stadion te komen. Dit vliegverbod geldt op de dag van de Super Bowl van 14.00 uur tot 00.00 uur. vliegverbod-drones-super-bowl-2016vliegverbod-drones-super-bowl-2016

Super Bowl

De Super Bowl is het grootste sportevenement van het jaar in de Verenigde Staten. Het betreft een American football finale tussen de kampioenen van de National Football Conference en de American Football Conference. Dit zijn twee verschillende competities die beide vallen onder de National Football League (organisator van de Super Bowl. Het evenement vindt plaats op 7 februari 2016 in het Levi's stadion in Santa Clara, Californië. Het levi's stadion is de thuishaven van de San Francisco 49ers. Vorig jaar jaar werd de Super Bowl in Phoenix, Arizona georganiseerd.

Incident

In september 2015 stortte er nog een drone neer tijdens een ander groot sportevenement in de Verenigde Staten; US Tennis Open 2015. Tijdens de wedstrijd tussen Flavia Pennetta en Monica Niculescu stortte een Solo drone van fabrikant 3D Robotics neer in het stadion. Op dit incident volgde vele kritische opmerkingen met betrekking tot de veiligheid.

0 Reacties

    Plaats een reactie