Als het aan Ford ligt worden zelfrijdende auto's in de toekomst uitgerust met een drone. Deze zijn namelijk in staat om digitale landkaarten te maken op gebieden die niet beschikken over een uitgebreide infrastructuur. Hierdoor kunnen zelfrijdende auto's binnenkort ook gewoon off the road rijden.

Digitale landkaarten

Ford doet onderzoek naar het gebruik van drones om zelfrijdende auto's ook op gebieden zonder goed wegennetwerk te laten rijden. Volgens een woordvoerder van Ford willen automobilisten op den duur met zelfrijdende auto's naar bijvoorbeeld bossen rijden. Daarvoor kan een drone digitale landkaarten maken en de oplossing bieden om de veiligheid van de passagiers te vergroten.

Tomtom

De inzet van digital mapping draagt enorm bij aan de ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen, stelt de vicepresident van de Map Production unit bij Tomtom, Pieter Gillegot-Vergauwen. Het navigatiebedrijf is nauw betrokken bij de ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen. Ook Tomtom ziet drones als een mogelijke oplossing om de navigatie van zelfrijdende auto's te verbeteren.

Ontwikkeling

Eerder dit jaar patenteerde Ford een drone die de omgeving van een auto scant. Ook werd er in samenwerking met DJI een SDK Challenge georganiseerd waarbij ontwikkelaars een DJI Matrice 100 drone lieten opstijgen van een rijdende Ford F150 pick-up truck. De communicatie met de drone werkt via Ford Sync, een draadloos bedieningspaneel dat de autofabrikant eerder heeft ontwikkeld.

Ford laat drones navigatie van zelfrijdende auto's verbeteren

0 Reacties

    Plaats een reactie