Autofabrikant Ford denkt dat zelfrijdende auto's in de toekomst wellicht met hun eigen drones komen.

Ford

The United States Patent and Trademark Office publiceerde een octrooiaanvraag van Ford voor een drone implementatie systeem dat zou werken met zelfrijdende voertuigen om te dienen als 'ogen' voor de auto door vooruit te vliegen en de omgeving in kaart te brengen. Passagiers zouden infotainment of navigatiesystemen in de auto gebruiken om de drone besturen.

Informatie verzamelen

"De nieuwe toepassing wordt toegepast in het voertuigsysteem om informatie te verzamelen over het gebied waar de auto rijdt buiten het bereik van normale sensoren of visuele visuele systemen", zegt het octrooi.

Vliegen, varen of rijden

Het octrooi noemt ook de mogelijkheid van bezorging van items via de drone vanaf en naar de auto. Naast een quadcopter of ander vliegtoestel, kan deze drone ook een rijdend voertuig of varend voertuig zijn.

Ford patenteert drone die omgeving van auto scant

Technologie

"Als leider in technologie, leggen we voortdurend patenten op innovatieve ideeën vast als een normale gang van zaken", zegt een Ford-woordvoerder in een verklaring. "Patent toepassingen zijn bedoeld om nieuwe ideeën te beschermen, maar zijn niet noodzakelijk een indicatie van nieuwe bedrijfs- of productplannen."

Werkelijkheid

Ondanks het feit dat Ford dit concept heeft gepatenteerd, betekent het dus niet dat het idee werkelijk ten uitvoer wordt gebracht. Het geeft wel aan dat de Amerikaanse autofabrikant gelooft in drone-technologie en overweegt vliegende autonome systemen in te zetten in ten behoeve van de innovatie van het bedrijf.

Ford patenteert drone die omgeving van auto scant

DJI's Developer Challenge 2016

Begin dit jaar kondigde Ford ook aan samen met DJI een wedstrijd te organiseren voor de ontwikkeling van een zoek- en reddingsacties oplossing van de toekomst. Tijdens deze Developer Challenge 2016 kunnen ontwikkelaars kans maken op $100.000,-. De hoop is dat de ontwikkelaars het Ford Sync infotainment systeem zullen gebruiken om een systeem voor de United Nations Development Program te ontwikkelen dat voor gewone auto's ontoegankelijk noodhulp-zones inspecteert.

Verschil maken

"Er zijn kansen om een groot verschil te maken door een uniek systeem te ontwikkelen waarin voertuigen samenwerken met drones om een gemeenschappelijk doel te bereiken", zei Ken Washington, Ford vice-president van Research & Advanced Engineering in januari.

0 Reacties

    Plaats een reactie