Zondag 11 december 2016 was de eerste aflevering van Dutch Drone TV op RTL7.

Dutch Drone TV

Dutch Drone TV is een informatief programma over drones geproduceerd door Cocoon. In deze pilot-aflevering nemen Parcival Hofland en Dominique Dolman een kijkje in de verschillende werelden waarin drones worden toegepast.

Brandbestrijding

Dominique gaat op bezoek bij Falck Fire Academy waar Lex van der Wal, senior instructeur brandweer, de voordelen van de inzet van drones bij bestrijding van een brand bespreekt.

Luchtvaartpolitie

In de studio spreekt Parcival met Steef Boonstra van de Luchtvaartpolitie over de belangrijke regelgeving omtrent het vliegen met drones. Ook neemt Dutch Drone TV een kijkje bij de dagelijkse werkzaamheden van Boonstra dat onder andere inhoudt het opvolgen van meldingen van ongewenste drones in kritieke gebieden rondom Schiphol.

Eerste aflevering van Dutch Drone TV op RTL7

Beveiliging

Dutch Drone TV neemt een kijkje bij Aart van Vugt, een beveiligingsexpert die "de extra oogjes vanuit de lucht" beroepsmatig inzet.

Sky Vision

Dominique bespreekt met Ivanka Kösters van Sky Vision over hun bedrijfsmatige activiteiten alsgecertificeerde drone operator.

I.L.T.

In de studio spreekt Parcival met Gert Kruiswijk van Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) over de rol van deze organisatie in de wereld van drones.

Eerste aflevering van Dutch Drone TV op RTL7

DARE League

Ook zie je een korte impressie van DARE League, een droneracing-event dat vorige maand plaats vond in ’s-Hertogenbosch.

Keuring

Parcival woont een keuring van een professionele drone bij en inspecteur Jan Paul Boetes van EuroUSC praat hem bij over de belangrijke dingen die je moet weten rondom deze keuring.

Drone accessoires

Ook is er aandacht voor interessante dronegadgets. Zo demonstreert Chiara Hermens van De Greef & Partner aan Parcival de meest populaire drone accessoires.

Eerste aflevering van Dutch Drone TV op RTL7

Hangar 3

Dominique gaat op bezoek bij Hangar 3 waar Nick Belgraver een business-class geeft over het gebruik van drones aan het bedrijfsleven.

DCRO

Tenslotte spreekt Wiebe de Jager, auteur van het boek 'Dronefotografie' en webblog DroneWatch, met Ivanka Kösters over de ideeën voor een branche-organisatie voor professionele drone-operators.

Terugkijken

De volledige uitzending kun je ook terugkijken via de website van RTL.

0 Reacties

    Plaats een reactie