Afgelopen weekend stond de Tramkade in 's-Hertogenbosch in het teken van DARE League 2016. Aan deze eerste editie van het droneracing event deden 32 dronepiloten mee. Uiteindelijk ging Jelmer Poelsma er met de hoofdprijs vandoor. We blikken terug op DARE League 2016.

DARE League

DARE League 2016 werd georganiseerd door MARIJN Producties en telde ruim 70 vrijwilligers. De Tramkade in 's-Hertogenbosch werd ingericht met het drone racing parcours, beursstands en marktkramen. Daarnaast was er ruimte voor drone piloten om te vliegen in de DARE Playground.

Terugblik op DARE League 2016

Live verslag

Over het hele terein hingen schermen waarop een live verslag werd gedaan van de race. Dit live verslag was tevens ook te zien op YouTube. Ook werden er regelmatig video's getoond van interviews die gehouden werden op het terrein van DARE League.

Parcours

Het parcours van de DARE league werd verzorgd door Formula FPV en werd door de racers als zeer lastig beschouwt. Reden ook voor Jelmer Poelsma om zijn tactiek hierop aan te passen en zijn drone gewoon proberen in de lucht te houden en de finish lijn te halen. Dit leverde hem de hoofdprijs van DARE League op.

Terugblik op DARE League 2016

Uitloop

De race werd regelmatig stilgelegd wanneer een drone in de netten belandde. Er kwam een hoogwerker aan te pas om de drones weer naar beneden te halen. Dit zorgde voor veel tijdverlies en hierdoor werden ook aanpassingen gemaakt in het schema. Vanaf de halve finale gingen alleen de nummers één van elke race door naar de finale.

Terugblik op DARE League 2016

Tiny Whoop

DARE League wist de bezoekers niet echt binnen te houden tot de finale. De drukte was voornamelijk tussen 14:00 en 17:00 uur. De bezoekers waren vooral geïnteresseerd in de vele stands tijdens DARE League en keken hun ogen uit bij de DARE Playground. Hier vlogen verschillende dronepiloten freestyle met hun drones. Ook de Tiny Whoop Area werd druk bezocht. Al snel waren alle LiPo accu's leeg en werd er een tijdschema opgesteld voor geïnteresseerden. Zo hoefde je niet in de rij te wachten, maar kon je tijdig terugkeren naar de Area om te vliegen met de Blade Inductrix FPV drones.

Terugblik op DARE League 2016

Succes

DARE League 2016 was een zeer vernieuwend evenement met ruimte voor standhouders, races en verschillende eetgelegenheden. Op de DARE Playground had wat meer met drones gevlogen mogen worden om het publiek te vermaken. Al met al kijken we terug op een zeer geslaagd evenement en wachten wij met volle smacht op de volgende editie van DARE League!

Terugblik op DARE League 2016

Video's

Wil jij een indruk van DARE League 2016? Bekijk dan onderstaande compilatie video's en on-board beelden van de piloten.

Interview

Tijdens DARE League hield Wiebe de Jager een interview met organisator Marijn Roelofsen en droneracer Wim Reinders.

0 Reacties

    Plaats een reactie