De HyDrone 1800 drone wordt vanaf vandaag uitgeleverd aan de eerste klanten die de drone bestelde als pre-order. De revolutionaire drone wordt aangedreven door middel van waterstof en heeft een vliegtijd meer dan 4 uur.

HyDrone 1800

In april werd de HyDrone 1800 gepresenteerd door MicroMultiCopters Aero Technology (MMC). De drone wordt aangedreven door waterstof en heeft daardoor een vliegtijd van meer dan 4 uur. Een drone op waterstof is niet alleen milieu-vriendelijker, maar ook praktischer voor commerciële toepassingen. Door de lange vliegtijd is de drone in staat om afstanden van wel 100 kilometer af te leggen.

Uitlevering

Vanaf vandaag worden de drones daadwerkelijk uitgeleverd aan de klanten die hem vanaf april als pre-order bestelden. Zij krijgen met de HyDrone 1800 de eerste drone aangedreven op waterstof in handen. Hiermee ontstaan nieuwe kansen voor hen die drones voor commerciële toepassingen gebruiken.

Pre-orders HyDrone 1800 waterstofdrone uitgeleverd

Commerciële kansen

De meeste hedendaagse drones krijgen hun energie van een accu. Hiermee worden momenteel vliegtijden gehaald van gemiddeld 30 minuten. De HyDrone 1800 haalt een vliegtijd van ruim 5 keer zoveel. De drone is hierdoor uitermate geschikt voor commerciële operaties. Denk bijvoorbeeld aan brandweerlieden die een drone gebruiken om branden beter te blussen of boeren met een extreem groot stuk land. Het naar de grond brengen van de drone en het verwisselen van de accu zorgt voor deze doeleinden voor tijdverspilling. Ook bij inspecties door energie maatschappijen en precisie mapping is een lange vliegtijd zeer gewenst.

Waterstoftechnologie

De HyDrone 1800 beschikt over een speciale waterstoftechnologie en werkt ook bij lagere temperaturen dan batterijen doen. Zo vlieg je met de HyDrone zelfs bij temperaturen tot -20 graden Celsius. Ook hierdoor ontstaan nieuwe mogelijkheden voor de inzet van drones.

Pre-orders HyDrone 1800 waterstofdrone uitgeleverd

Functionaliteiten

De waterstof aangedreven HyDrone 1800 beschikt over functionaliteiten die wij ook kennen van de hedendaagse drones. Zo beschikt de drone over GPS en kan hij vliegen over een uitgestippelde route op de kaart. De HyDrone 1800 kan zelf opstijgen en landen en heeft een Failsafe functie voor wanneer het signaal verloren is. De drone is tevens waterdicht waardoor ook het vliegen in regenachtige weersomstandigheden geen probleem is.

0 Reacties

    Plaats een reactie