Afgelopen weekend presenteerde MicroMultiCopters Aero Technology (MMC) vol trots haar eerste waterstof aangedreven drone. Dankzij deze nieuwe vorm van energie heeft de HyDrone 1800 een vliegtijd van meer dan vier uur zonder te landen. Ook kan de quadcopter een afstand afleggen van 100 kilometer en werkt bij een temperatuur van -20 graden Celcius.

MMC presenteert HyDrone 1800 met vliegtijd van meer dan 4 uur

Vliegtijd

Met een vliegtijd van meer dan vier uur en slechts 1 minuut oplaadtijd heeft de HyDrone een ongekend lang uithoudingsvermogen. Volgens MMC lost waterstof alle tekortkomingen op van een traditionele LiPo accu. Het gas vereist constante aanwezigheid van zuurstof, maar wordt niet beïnvloed door lage temperaturen.

MMC presenteert HyDrone 1800 met vliegtijd van meer dan 4 uur

Waterstof

Waterstof is onschadelijk voor het milieu en biedt een 8 keer langere vliegtijd in vergelijking met een gewone accu. De tank van de drone bevat samengeperst waterstofgas (30MPa), maar heeft geen explosiegevaar. De tank, gemaakt van carbon fiber, is getest om een val van 200 meter te overleven.

MMC presenteert HyDrone 1800 met vliegtijd van meer dan 4 uur

Nieuw tijdperk

Tijdens de presentatie van de HyDrone 1800 sprak de heer Lu over waterstof als nieuwe energiebron voor de droneindustrie. Volgens Lu zijn drones op waterstof de oplossing voor het gevecht tegen terrorisme en criminaliteit. Dankzij het lange uithoudingsvermogen en reikwijdte van meer dan 100 km met een constante videoverbinding is de HyDrone 1800 een uitkomst in sectoren als beveiliging, toezicht en inspectie.

0 Reacties

    Plaats een reactie