Op 10 april 2016 zal MicroMultiCopters Aero Technology (MMC) naar eigen zeggen de dronewereld voorgoed veranderen. De Chinese dronefabrikant presenteert op deze datum haar nieuwste drone: HyDrone 1800, een drone met een vliegtijd van meer dan 3 uur die een afstand van 100 kilometer kan overbruggen.

HyDrone 1800

MMC meldt dat op 10 april 2016 de HyDrone 1800 wordt aangekondigd. Op een speciale bijeenkomst voor pers en genodigden zal het Chinese bedrijf haar nieuwste drone presenteren met een vliegtijd van meer dan 3 uur. Ook kan het onbemande vliegtuigje een afstand van meer dan 100 kilometer afleggen.

MMC presenteert HyDrone 1800, een drone met vliegtijd van 3 uur

3 uur vliegtijd

Via een officieel persbericht kondigt MMC aan dat de HyDrone 1800 het begin is van een nieuw dronetijdperk. Met een vliegtijd van meer 3 uur en een radius van 100 kilometer legt het Chinese bedrijf de lat wel erg hoog voor de competitie.

Specs

Helaas wijdt het bedrijf niet uit over de technische details en kenmerken van de HyDrone 1800. Het is dus onbekend hoe het bedrijf een vliegtijd van meer dan 3 uur weet te realiseren.

MMC presenteert HyDrone 1800, een drone met vliegtijd van 3 uur

Prijs

Na de presentatie op 10 april in Shenzhen, China zal de HyDrone 1800 ook meteen te koop zijn voor alle genodigden. Er is nog niks bekend over de prijs.

MMC presenteert HyDrone 1800, een drone met vliegtijd van 3 uur

1 april?

De aankondiging van een drone met een vliegtijd van meer dan 3 uur lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Aangezien het vrijdag natuurlijk 1 april is, houden we ook de mogelijkheid open dat het mogelijk gaat om een 1 april-grap.

3 Reacties

  1. altasia

    Ziet er niet naar uit dat het een 1 April grap is, met wat nazoeken zie ik op hun eigen website staan dat het om de presentatie gaat van een hydrogen fuel drone. De laatste tijd zijn er meer demos geweest met prototype drones die op deze brandstof uren kunnen vliegen. http://en.mmcuav.com/news_view.aspx?TypeId=4&Id=437&Fid=t2:4:2

  2. Jeroen

    Kom maar op met dat ding, die ongeveer 20 minuten vliegtijd van de meeste drones tegenwoordig. Niets zo irritant dan dat je alweer terug moet om te landen om de volgende accu erin te steken.

  3. Bram

    Wow, das echt veel. Wat mij ook intrigeert is de videolink..... 100 km !? Zal toch een mega batterij moeten zijn. Ik begrijp het niet zo goed. Zeer benieuwd...

Plaats een reactie