De makers van WeChat brengen binnenkort een drone uit genaamd: The Ying drone. Tencent, het moederbedrijf van WeChat, heeft The Ying drone ontworpen met hulp van een Chinees startup bedrijf genaamd Zerotech. De drone is als pre-order beschikbaar en wordt voor 299 dollar aangeboden op een mini-site in China.

Ying drone

WeChat is de populairste messaging app in China met meer dan 800 miljoen actieve gebruiken. Het moederbedrijf van WeChat gaat binnenkort een drone uitbrengen met de naam Ying. De drone heeft 4 propellers, weegt slechts 424 gram en kan worden ingeklapt, waardoor hij gemakkelijk te vervoeren is. De YING drone heeft een verder aantal indrukwekkende specificaties:

  • 190 graden camera mode
  • Automatische landfunctie
  • Vliegtijd van 1 uur op een volle accu
  • Te besturen via iPhone app
  • Videopnames in 4K
  • Foto opnames van 13 megapixel
  • Live streamen in 720p HD

Design

Het design van de drone heeft veel weg van de ‘Yuneec Breeze’ die al een tijd geleden is uitgebracht door Yuneec. Verder is de drone uitgerust met de hypermoderne Qualcomm Snapdragon Flight chipset, waardoor de drone nog ‘slimmer’ wordt. Deze chip is al eerder getoond tijdens CES 2016 in Las Vegas.

Moederbedrijf WeChat brengt drone uit

Tencent en Zerotech

Tencent, het moederbedrijf van WeChat, is een van de 3 grootste technologie-giganten in China. Tencent heeft de Ying drone ontworpen met hulp van een Chinees start-up bedrijf genaamd Zerotech. De samenwerking betekent een flinke boost voor de start-up, dat vorige maand ook al een investering van 23 miljoen dollar ontving vanuit verschillende bedrijven. Zerotech is een groeiend bedrijf, maar het loopt nog flink achter op de grote Chinese drone producenten zoals DJI, Yuneec en Ehang.

Release

De Ying drone is al eerder gepresenteerd tijdens CES 2016, maar Tencent heeft nu weten dat de drone vanaf 30 oktober beschikbaar is voor Chinese consumenten. De drone is momenteel beschikbaar als pre-order en wordt voor 299 dollar aangeboden via de officiële Ying mini-site in China. Het is jammer genoeg nog niet bekend of de drone beschikbaar wordt voor consumenten buiten China.

Moederbedrijf WeChat brengt drone uit

0 Reacties

    Plaats een reactie