De grootste elektronica beurs ter wereld start volgende week in Las Vegas, Amerika. Daar presenteren honderden tech-bedrijven hun nieuwe producten waar zij het afgelopen jaar hard aan gewerkt hebben. Ook chipfabrikant Qualcomm zal hier de nieuwe Snapdragon Flight processor voor drones presenteren.

Qualcomm

Volgende week presenteert chipfabrikant Qualcomm hun nieuwe drone chip. De speciale versie van de Snapdragon chip genaamd de Snapdragon Flight. Deze processor zal de kosten van een drone aanzienlijk naar beneden brengen en het batterij niveau minimaal verdubbelen. Daarnaast zullen ook andere geavanceerde opties op grotere schaal beschikbaar worden.

Video

In een video laat Qualcomm een preview zien van wat zij volgende week op de CES presenteren. De video laat een drone zien die autonoom vliegt en onderweg verschillende objecten vermijdt. Daarnaast beschikt de drone over de mogelijkheid om 3D ruimtes snel in kaart te brengen met ingebouwde sensoren en mapping software.

Verbeteringen

“Wij geloven dat met deze chip, de gemiddelde prijs van en 4K camera drone van 1.200 dollar naar 300 tot 400 dollar gebracht kan worden”, zegt Raj Talluri van Qualcomm. “En wij geloven ook dat wij het batterij niveau van 20 minuten kunnen verhogen naar 45 tot 60 minuten. Dit zal zorgen voor een nog breder publiek en een heel nieuw scala van toepassingen”, aldus Talluri. qualcomm-snapdragon-flight-processor-video-ces-drone-2016qualcomm-snapdragon-flight-processor-video-ces-drone-2016

Chipfabrikanten

Steeds meer chipfabrikanten richten hun pijlen op de snelgroeiende drone industrie. Zo werkt ook Nvidia aan twee chips voor drones en investeerde chipfabrikant Intel recentelijk ruim 53 miljoen euro in drone fabrikant Yuneec.

0 Reacties

    Plaats een reactie