4 studenten van de opleiding Aeronautical Engineering van Inholland Delft hebben afgelopen donderdag de Inholland-award 2016 gewonnen door innovatief gebruik te maken van een drone.

Competitie

De school Inholland geeft studenten een kans om een project te presenteren dat te maken heeft met gezondheid, duurzaamheid en creativiteit. Elk jaar wordt er door een jury bepaald welk project het meest multidisciplinair is en uiteindelijk een toegevoegde waarde zal hebben voor de regio.

Dit jaar streden 11 studentengroepen van verschillende scholen om de Inholland-award 2016 met verschillende innovatieve projecten.

Winnaars

De studenten Lucien Fesselet, William Simmonds, Bram Sanders en Chris Ramsay uit Delft wonnen met het idee: ‘Drones in de kas’. De groep studenten ontwikkelde een drone om planten te analyseren in tuinbouwkassen. In november 2015 werd de eerste testvlucht al succesvol afgerond.

Lucien vertelde dat de reden van dit project erg logisch is. “Kassen zijn erg groot en het is moeilijk voor de teler om de gezondheid van alle duizenden planten te controleren”, aldus de student. Hierdoor dachten de 4 Delftse studenten dat het interessant was om hier een oplossing voor te zoeken.

Delftse studenten slepen Inholland-award 2016 in de wacht

Zieke planten laten binnen enkele uren verschijnselen zien die door een infrarood camera kunnen worden gedetecteerd. De studenten hebben sensoren en een infraroodcamera in een drone geplaatst, waardoor deze in een korte tijd het klimaat rond de planten kan meten en ziektes in een vroeg stadia kan opmerken. Dit betekent dat telers sneller ziektes kunnen bestrijden waardoor er minder planten dood gaan.

Award

Afgelopen donderdag kregen de studenten hun award toegereikt. Verder kregen de studenten een cheque van 2.000 euro om het project verder te ontwikkelen. De studenten lieten weten dat ze erg blij zijn met de cheque aangezien ze het geld goed kunnen gebruiken voor verdere investeringen in hun drone-project.


0 Reacties

    Plaats een reactie