Studenten aan de Hogeschool Inholland werken aan de ontwikkeling van een drone met camera en geurtechnologie. Deze drone moet ingezet worden bij scouting en metingen in de kas. De eerste proefvlucht van de studenten in inmiddels succesvol afgerond.

Samenwerking

De diversiteit en verscheidenheid van de opleidingen binnen Hogeschool Inholland leidt tot interessante samenwerkingen. Studenten Luchtvaarttechnologie en Tuinbouw & Agribusiness werken samen aan het project waarbij drones worden ingezet bij scouting en metingen in de kas.

Testvlucht

De eerste testvlucht in één van de kassen van Bunnik Plants in Bleiswijk is inmiddels succesvol afgerond. Door de aluminiumconstructie van de kas was het vooraf spannend of de drone naar behoren zou werken. Technisch gezien deed de drone exact wat de piloot wilde en had de aluminiumconstructie van de kas geen invloed op het besturingssysteem.

Camera en geurtechnologie

Na de eerste succesvolle testvlucht gaan de studenten nu verder met een cameraleverancier Aris in Eindhoven om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om cameratechnologie te koppelen aan de dronetechnologie. Studenten gaan ook op zoek naar de mogelijkheid om een geurdetector aan de drone te verbinden om zo feromonen in de kas te kunnen opsporen.

Inholland

Dit onderzoek is uitgevoerd vanuit de Inholland Innovatie Studio in het kader van het voor Inholland profilerende thema ‘Duurzame Techniek en Groen’. De studenten krijgen de mogelijkheid via onderwijsprojecten en/of extra curriculaire activiteiten te werken aan duurzame innovaties. Hogeschool Inholland Delft biedt zes voltijdopleidingen aan op het gebied van Agri, Food & Life Sciences en Luchtvaarttechnologie. drone-kas-inholland-studenten-luchtvaarttechnologie-tuinbouw-agribusiness-2015drone-kas-inholland-studenten-luchtvaarttechnologie-tuinbouw-agribusiness-2015

0 Reacties

    Plaats een reactie