In Eindhoven heeft AiReas maandag de eerste successen geboekt om de luchtkwaliteit te meten met behulp van een drone.

AiReas

AiReas houdt zich bezig met luchtkwaliteit, leeftstijl en gezondheid. In samenwerking met andere partners hebben zij nu de luchtkwaliteit op grote hoogte kunnen meten met behulp van een drone. Het was in eerste instantie een uitdaging om te zien of alle verschillende technologieën aan elkaar gekoppeld konden worden.

Tevreden

Uiteindelijk is dit gelukt, tot grote tevredenheid van Jean-Paul Close van AiReas. De eerste proef is geslaag, maar er rezen meteen weer andere vragen zoals; waar kun je de metingen online zien en hoe zorg je ervoor dat je voldoende batterij hebt.

AiReas Eindhoven meet luchtkwaliteit met drone

Ontwikkelen

Er moet nog verder doorontwikkeld worden om de drone ook in staat te brengen om op grote hoogte de luchtkwaliteit te kunnen meten en in gebieden die gevaarlijk zijn of moeilijk toegankelijk. Dan pas kan de drone een rol spelen bij het realiseren van gezonde gebiedsontwikkeling.

Mine Kafon drone

In de video van Studio040 is te zien hoe Massoud Hassani de drone bestuurd. Hassani werkt zelf aan de ontwikkeling van de Mine Kafon drone die het landmijn probleem binnen 10 jaar de wereld uit moet helpen.

Bron: Studio040

0 Reacties

    Plaats een reactie