Nog steeds raakt er elke dag iemand gewond of komt er iemand om door een landmijn. Het weghalen van de landmijnen is een tijdrovende en kostbare bezigheid. Met de Mine Kafon drone behoort dat tot de verleden tijd en is het landmijn probleem binnen 10 jaar opgelost.

Mine Kafon

Massoud Hassani uit Eindhoven groeide op tussen de landmijnen in Afghanistan en is zeer gedreven om dit grote probleem de wereld uit te helpen. Als afstudeer project aan de Design Academy Eindhoven, ontworp Hassani in 2011 de Mine Kafon. Deze grote bal was in staat om landmijnen tot ontploffing te brengen.

Drie Fasen

Inmiddels is de aanpak van landmijnen in een vergevorderd stadium en werkt Hassani nu aan een drone die het probleem moet oplossen. De werking van de Mine Kafon drone kent drie fasen:

Fase 1: Mapping - De drone vliegt over het gevaarlijke gebied waar landmijnen liggen en genereert een 3D map hiervan.
Fase 2: Detecting - Met een metaaldetector onder de drone worden de landmijnen in het gebied gelocaliseerd. De landmijnen worden vervolgens op de 3D map door middel van GPS gemarkeerd.
Fase 3: Detonating - De drone wordt in deze fase voorzien van een draagarm die een explosief op de mijn legt. Vervolgens wordt deze vanaf een veilige afstand tot ontploffing gebracht.

Mine Kafon drone ruimt alle mijnen wereldwijd binnen 10 jaar op

Efficiënt

Deze drie technieken samen zorgen ervoor dat de Mine Kafon drone 20 keer sneller werkt dan de traditionele technologieën. Daarnaast is het ook nog eens 200 keer goedkoper.

Investering

Om de Mine Kafon drone te realiseren hebben de makers geld nodig. Via een Kickstarter campagne proberen zij 70.000 dollar op te halen. Als backer krijg je geen echte drone, maar sponsor je het opruimen van landmijnen en draag je bij aan een veilig wereld zonder landmijnen.

0 Reacties

    Plaats een reactie