Op Schiphol is weer een drone rakelings langs een vliegtuig gevlogen, vlak voor de landing op de Amsterdamse luchthaven. Dat meldt Luchtverkeersleiding Nederland aan RTV Noord-Holland.

Landing

De Boeing 737-800, afkomstig uit Edinburgh, zat in de laatste fase van de landing voor de Polderbaan van Schiphol toen de piloten de luchtverkeersleiding waarschuwden. De Boeing vloog op ongeveer 200 meter boven de grond toen de bemanning de drone op een afstand van ongeveer 30 meter, links van het toestel opmerkten.

Weer drone in de buurt van vliegtuig op Schiphol

Luchtvaartpolitie

Luchtverkeersleiding Nederland heeft de luchtvaartpolitie ingeschakeld, maar tot nu toe is niet bekend of er iemand is aangehouden. De luchtverkeersleiding zal ook melding doen bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Eerder incidenten

Een maand geleden maakten de piloten van drie landende vliegtuigen melding van vliegende drones bij Schiphol. Er zijn inmiddels Kamervragen gesteld aan de staatssecretaris en meerdere luchtvaartorganisaties zoals KLM en Schiphol hebben het kabinet een brandbrief gestuurd waarin zij oproepen snel actie te ondernemen. De staatssecretaris heeft daarop maatregelen beloofd, zoals een publiekscampagne.

No Fly Zones

Rond Schiphol mag in een straal van 15 kilometer niet met drones worden gevlogen. Zorg dat je weet waar je wel en waar je niet mag vliegen met drones.

1 Reacties

  1. michiel

    Schiphol eist nu maatregelen om dit soort incidenten te voorkomen: http://tinyurl.com/gtlvga2 Wat onzettend jammer dat zulke stomme idioten het voor de rest verpest. Hopelijk kan de idioot die het een goed idee vond naast een Boeing te gaan vliegen worden opgespoord, laat hem maar flink bloeden financieel gezien.

Plaats een reactie