VeiligVliegen, de voorlichtingscampagne voor veilig vliegen met drones, introduceert het Veilig Vliegen-keurmerk. Met dit keurmerk hoopt het initiatief consumenten de meeste veilige drones aan te bevelen.

VeiligVliegen introduceert keurmerk voor consumenten-drones

Keurmerk

VeiligVliegen roept een keurmerk in het leven waaraan men eenvoudig de meest veilige drones kan herkennen. Het VeiligVliegen-keurmerk doet een poging om het aantal incidenten met drones in Nederland te minimaliseren door consumenten drones aan te raden die positief beoordeeld zijn door experts. Op basis van diverse kenmerken - met gebruiksvriendelijkheid en veiligheid voorop - zijn diverse drones geselecteerd en slechts enkele bekroond met een VeiligVliegen-keurmerk.

Drones met keurmerk

Alle drones bekroond met een VeiligVliegen-keurmerk zijn te raadplegen via de website van VeiligVliegen. Ook wordt het VeiligVliegen-keurmerk vanaf heden getoond in de sectie met drones op DRONES.nl. In de toekomst worden nieuwe modellen bij een positieve beoordeling toegevoegd aan deze selectie. Hopelijk draagt het keurmerk er aan bij dat consumenten een verstandigere keuze maken bij aankoop van een drone.

VeiligVliegen introduceert keurmerk voor consumenten-drones

Gebruik keurmerk

Retailers en andere drone-gerelateerde partijen zijn van harte uitgenodigd om het VeiligVliegen keurmerk te tonen bij de bekroonde modellen. De weergave van het keurmerk leidt mogelijk niet alleen tot een betere conversie, maar hopelijk ook tot een veiliger Nederlands luchtruim. Bronafbeeldingen van het keurmerk zijn te vinden op de website van VeiligVliegen.

VeiligVliegen introduceert keurmerk voor consumenten-drones

Website

De campagne VeiligVliegen werd in 2015 geïntroduceerd met als doel consumenten te informeren over de regelgeving omtrent drones. De campagne biedt een kleurrijke website met een positieve benadering om jong en oud aan te spreken en toegang tot deze belangrijke informatie zo laagdrempelig mogelijk te houden. De website toont actuele informatie over regelgeving, handige beginnerstips en een interactieve kaart met No Fly Zones in Nederland.

VeiligVliegen introduceert keurmerk voor consumenten-drones

Folder

Naast de website wordt de campagne ondersteund met een informatieve folder. De onlangs vernieuwde folder is te bekijken als PDF via de website en geïnteresseerden kunnen zelfs een gratis exemplaar van de folder per post aanvragen. Diverse gespecialiseerde droneverkopers ondersteunen de campagne en verstrekken de folder aan klanten. De groeiende lijst met ambassadeurs bevat toonaangevende namen uit de Nederlandse drone-industrie, waaronder Droneshop.nl, DroneLand, Dronespecialist, Toemen Modelsport en Alternate.

1 Reacties

  1. michiel

    Op zich een goed initiatief. Mensen moeten zich ervan bewust worden dat met een drone vliegen verantwoordelijkheden met zich meebrengt.

Plaats een reactie