1 april 2016 is de dag die wereldwijd bekend staat als de dag dat je anderen voor de gek mag houden. Ook dit jaar werden er overal ter wereld grappen gemaakt met behulp van het thema 'drones'.

Politie in Palo Alto gaat drones inzetten om snelheidsovertreders te pakken

Nieuwsportal Palo Alto Online verspreidde op 1 april 2016 het nieuwsbericht dat de politie in de Amerikaanse staat drones gaat inzetten om snelheidsovertreders te pakken. De politie van de stad in Silicon Valley zou 236.000 dollar hebben geïnvesteerd in een vloot van 12 quadcopters voor een test van zes maanden. Het nieuwsbericht bleek echter volledig verzonnen als 1 april grap.

1 april 2016 grappen met drones

Vodafone's VodaDrone

Vodafone Australië introduceerde Voda-Drone, een drone die WiFi aanbiedt in de gebieden met slechte bereik. Het Vodafone netwerk beslaat momenteel 97% van de Australische bevolking, maar voor de resterende 3% kondigde Vodafone Australië op 1 april 2016 aan speciale 'Voda-drones' in te gaan zetten.

1 april 2016 grappen met drones

OnePlus DR-1 Drone

Sinds vorige maand gaf de Chinese smartphone producent OnePlus enkele hints dat het bedrijf in april met een 'game changing' product zou komen. Enig tijd later werd duidelijk dat het zou gaan om een drone, genaamd DR-1. Op 1 april 2016 onthulde OnePlus dat het ging om een 'prank' en dat het bedrijf niet bezig was met de ontwikkeling van een eigen drone. Als troost konden bezoekers op 1 april 2016 wel een nano-drone voor slechts 19,99 dollar bemachtigen.

Drone Taxi Service

Het Japanse taxibedrijf Sanwa Koutsu kondigt op 1 april 2016 aan te beginnen met de eerste drone taxi service ter wereld. Taxireizigers kunnen op iedere locatie door een drone worden opgehaald en door zich vast te houden aan het landingsgestel worden de reizigers vervoerd naar het gewenste eindpunt.

1 april 2016 grappen met drones

Expedia's Airport Pick-up Drone

Expedia Japan grapte ook over drones en personenvervoer. De Japanse afdeling van de online reisportal kondigde op 1 april 2016 haar nieuwe Airport Pick-up Drone aan.

1 april 2016 grappen met drones

Inspire 1 April winactie

Hopelijk is iedereen afgekoeld van de 31 dagen durende 'grap' van Drones.nl. Ter introductie van de nieuwe layout kondigde de Nederlandse online community een winactie aan met een peperdure DJI Inspire 1 drone van meer dan 3.000 euro als hoofdprijs. Vele liefhebbers keken hebberig uit naar de prijsuitreiking op 1 april 2016, maar de winactie bleek een vooraf opgezette 1 april grap. Veel bezoekers konden de slechte grap niet waarderen, maar de redactie kon het toch niet laten om een ongelofelijke prijs op de nieuwe website te laten schitteren toen zij opmerkten dat de prijsuitreiking op 1 april 2016 plaats vond.

1 april 2016 grappen met drones

Drone Your Home

Dronewatch.nl, het weblog van Wiebe de Jager, introduceerde op 1 april een opmerkelijke dronefoto-service. Via 'Drone Your Home' konden geïnteresseerden zich aanmelden om tegen een gift een luchtfoto te laten maken van hun huis. Enkele uren en inschrijvingen later bleek ook De Jager geheel voorbereid zijn bezoekers voor de gek te hebben gehouden.

1 april 2016 grappen met drones

The Nendrone

Het Japanse speelgoedbedrijf Good Smile kondigde op 1 april 2016 een vliegende versie aan van de populaire Nendoroid figuren: 'The Nendrone'.

1 april 2016 grappen met drones

White Castle Crave Copter

White Castle introduceerde de 'Crave Copter', een landelijke service van drones die bestellingen van de Amerikaanse fastfood-keten naar de klant zou brengen. Ondanks het feit dat vele klanten reikhalzend uitkijken naar een dergelijke service, bleek het een 'April fools'-grap van de hamburgergigant.

1 Reacties

  1. marnix

    ik heb helemaal niks tegen 1 april grappen, maar blijf t irritant vinden dat je die dag niks kunt vertrouwen. ik merk aan mezelf dat ik op zon dag gewoon alle nieuwsberichten in twijfel trek en niks geloof. ik ben blij weer 364 dagen alles te kunnen geloven :-)

Plaats een reactie