Creatieve start-up’s zijn de ruggengraat van de drone-industrie. Bijna alle drone-bedrijven begonnen op kleine schaal, maar een aantal van hen namen een vogelvlucht dankzij enorme financieringen.

Investeringen

In 2015 werd alleen al meer dan $30 miljoen aan financieringen besteed aan drone-startup’s. Drone Industry Insights maakte een overzicht van de top 20 meest gefinancierde drone-startup’s van 2014 tot heden met totale investeringen van meer dan $53 miljoen.

Investeerders

Een aanzienlijk deel van de financieringen is te danken aan crowdfunding-platformen zoals Kickstarter en Indiegogo, maar ook investeringsmaatschappijen tasten in de buidel om een graantje mee te pikken van de exploderende drone-industrie. top-20-most-funded-drone-start-upstop-20-most-funded-drone-start-ups De top 3 van meest gefinancierde drone start-up’s:

1. Lily Robotics Inc

De meest prominente start-up is Lily Robotics Inc. Lily is een zelfvliegende en waterdichte quadcopter, speciaal ontworpen voor outdoor-avonturiers. De drone werd geïntroduceerd in het voorjaar van 2015 en ontving tot op heden al meer dan 60.000 pre-orders - voor een totaal van $34 miljoen. In december 2015 ontving de start-up een Series A-financiering van $15 miljoen.

2. SkyWard

Nummer twee op de lijst is Skyward, een softwarefabrikant. Het cloud-gebaseerde management-systeem biedt geïntegreerde vluchtplanning en het beheer van een vloot aan drones voor commerciële operaties. In twee financieringsrondess - de eerste in 2014 en de tweede in 2015 - haalde Skyward een totaal op van meer dan $5.7 miljoen.

3. HEXO+

Squadrone System introduceerde via Kickstarter haar HEXO+ hexacopter. Via het crowdfunding-platform haalde de start-up in 2014 een bedrag van $1.3 miljoen op. Een jaar later werd hier nog een bedrag van $3 miljoen aan toegevoegd door investeringsmaatschappij Living Water Investment. drone-company-most-fundeddrone-company-most-funded Niet alleen in drone-startup’s wordt geïnvesteerd, maar ook toonaangevende namen ontvangen gigantische investeringen. In februari 2015 ontving de Amerikaanse dronefabrikant 3D Robotics een investering van $50 miljoen. In mei 2015 ontving marktleider DJI een investering van $75 miljoen van investeringsmaatschappij Accel Partners.

0 Reacties

    Plaats een reactie