Parrot heeft een nieuw product gelanceerd; de Parrot Sequoia sensor. Deze compacte sensor richt zich op de agrarische sector en helpt boeren inzicht te krijgen in de prestaties van hun gewassen en landbouwgrond, alsmede de weersomstandigheden die daar invloed op hebben.

De Parrot Sequoia is compatible met elke drone van elk merk, zowel fixed-wing als multi-rotor. Tot op heden is dronefabrikant Parrot met name gespecialiseerd in toegankelijke consumenten-drones, zoals de Parrot Bepop, Rolling Spider en AR drones. Met de aankondiging van de Parrot Sequoia sensor richt de fabrikant zich nu ook op de agrarische industrie. Met deze mini-cam sensor helpt Parrot boeren landbouwgrond tot in detail te monitoren en analyseren. Met de Sequoia is het mogelijk het "onzichtbare in beeld te brengen", aldus Parrot.

De beste vriend van elke boer

De Parrot Sequoia maakt een drone de beste vriend van elke boer. De sensor bestaat uit 2 delen: een multispectrale sensor en een zonlicht sensor. Het eerstgenoemde component bevat 5 afzonderlijk afgestelde camera's. Naast een standaard 16 megapixel camera kan de multispectrale sensor ook 4 soorten licht identificeren rond het infrarood-spectrum. Dit is voor boeren interessant aangezien men zo gezonde planten van ongezonde planten en braakliggende grond kan onderscheiden. Dit component biedt tevens plaats aan 64 GB intern geheugen, een WiFi-module en bewegingssensoren. parrot_sequoia_sensorparrot_sequoia_sensor Het tweede component is een zonlicht sensor die bovenop de drone dient te worden gemonteerd. Ook deze sensor analyseert licht op 4 verschillende manieren. Daarnaast bevat de zonlicht sensor een GPS-module en eveneens bewegingssensoren, waarmee de locatie van de drone te allen tijde kan worden bepaald. Ook biedt het component plaats aan een SD-kaart slot, waarmee het intern geheugen kan worden vergroot.

Specificaties Parrot Sequoia sensor

• Multispectrale sensor
• 16 megapixel RGB camera
• 64 GB intern geheugen
• WiFi connectiviteit
• USB-poort, SD-kaartslot
• Zonlicht sensor
• GPS locatie

Data analyseren

Door het directe zonlicht te vergelijken met de resultaten op de grond, zijn agrariërs in staat gewasopbrengsten te voorspellen en kunnen zij zien waar water en/of bestrijdingsmiddelen nodig zijn. Ook helpt de Parrot Sequoia gebieden te lokaliseren waar extra bemesting de opbrengt van de landbouwgrond kan verhogen. Parrot werkt hiervoor o.a. samen met MicaSense, SenseFly, Pix4D en Airinov; partijen die gespecialiseerd zijn in drones en software voor het monitoren van landbouwgrond. parrot_sequoia_data_analyseparrot_sequoia_data_analyse

Drones in de agrarische industrie

Parrot is niet de eerste fabrikant die zich met haar drone-technologie richt op de landbouw. DJI heeft bijvoorbeeld ook een landbouwdrone ontwikkeld, die in november 2015 werd gepresenteerd. De DJI Agras MG-1 helpt boeren met name met het bespuiten van hun gewassen. In Nederland presenteerde Avular onlangs de PrecisionScout, eveneens een inspectiedrone voor de agrarische sector.

Parrot Disco drone

Voor consumenten presenteerde Parrot onlangs de Parrot Disco drone tijdens de CES 2016 elektronica beurs in Las Vegas.

0 Reacties

    Plaats een reactie