Tijdens de TUSExpo, het Nederlandse drone-event voor professionals, presenteerde Avular, een Eindhovense spin-off van de Technische Universiteit, haar eerste drone. De PrecisionScout biedt mogelijkheden voor verschillende industriëen om kosten te besparen bij inspectie-activiteiten. Eerder dit jaar werd Avular al genomineerd voor de titel startup van het jaar.

Avular Flight-planAvular Flight-plan

PrecisionScout

De PrecisionScout is water- en stofbestendig, kan modulair worden uitgebreid en kan op deze manier passend worden gemaakt voor vele specifieke wensen. De drone kan worden uitgerust met de beste visuele, thermische en hyperspectrale sensoren maar ook een gas-detector behoort tot de mogelijkheden. Vluchten kunnen vooraf nauwkeurig worden ingepland, en de drone beschikt over een geavanceerde en veilige, drievoudig uitgevoerde autopilot.

Investering

Een jaar geleden wist Avular onverwachts een flinke investering binnen te halen tijdens de Demoday van Startupbootcamp Hightech XL. Een Chinese investeerder was toen zo gecharmeerd van hun prototype, dat hij bereid was 450.000 euro in het project te steken. De investering werd gebruikt om de drone door te ontwikkelen en klaar te stomen voor de professionele markt.

Agrarische sector

Voor de agrarische sector lijkt de PrecisionScout een zeer geschikt hulpmiddel. Hierbij kan je denken aan het inspecteren van grote akkervelden, het bijhouden van de groei van gewassen of het vroegtijdig signaleren van ziektes.

Inspectie op grote hoogte

Ook in andere industrieën kan de PrecisionScout uitkomst bieden. Op de controle van een hoogspanningsmast, of inspectie van een hoge schoorsteen kunnen vele uren worden bespaard. Naast de snelheid waarmee een drone deze taken uit kan voeren, zorgt deze werkwijze er ook voor dat mensen aan veel minder risico's worden blootgesteld.

0 Reacties

    Plaats een reactie