Sprout organiseert jaarlijks de wedstrijd ‘Startup van het Jaar’. Dit jaar is het Eindhovense Avular in de race voor de titel. Het bedrijf heeft een drone ontwikkeld die stabieler vliegt, exacter te besturen valt dan de speelgoedversies en ook tegen een stootje kan.

Drone

De startup Avular is van Ramon Haken, Gerbert van de Ven en Albert Maas. Zij bouwden samen de AvularScout die moet dienen als inspectiedrone voor onder andere landbouw en industrie.

Landbouw

In de landbouw zet Avular in op de inspectie van gewassen dat kan leiden tot betere oogsten. Hun technieken moeten ervoor zorgen dat de klant kan beschikken over de juiste data en goede rapportages.

Industrie

In de industrie zet de startup in op chemie- en offshorebedrijven. De drone kan inspecties uitvoeren aan bijvoorbeeld olietanks en scheurtjes en vuil waarnemen. Hiervoor wordt momenteel nog veel met steigers gewerkt dat veel tijd kost en erg duur is.

Startup van het Jaar

Avular heeft zich met de startup nu genomineerd voor de titel ‘Startup van het Jaar’. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door Sprout. Initiatiefnemer Sprout helpt bedrijven bij het zoeken naar investeerders. De winnaar wordt op dinsdag 2 februari 2016 bekend gemaakt. eindhovense-avular-race-titel-sprout-startup-van-het-jaar-drones-quadcopter-landbouw-industrie-2016eindhovense-avular-race-titel-sprout-startup-van-het-jaar-drones-quadcopter-landbouw-industrie-2016

0 Reacties

    Plaats een reactie