Ongeveer 25% van de gewassen in kassen gaan verloren dankzij ziektes, beschadigingen en schimmels. Applied Drone Innovations heeft de afgelopen 3 maanden gewerkt aan een systeem dat kwekers de kans geeft dit percentage aanzienlijk terug te dringen. Via crowdfunding zoeken de onderzoekers nu financiële steun om hun onderzoek naar een hoger niveau te tillen.

onderzoekers-drones-in-kassen-gewassenonderzoekers-drones-in-kassen-gewassen

Applied Drone Innovations

Applied Drone Innovations is een initiatief van 4 studenten Luchtvaarttechnologie en Tuinbouw & Agribusiness van Inholland Delft, die samen aan een project werkten waarbij drones ingezet worden bij scouting en metingen in kassen. Na maanden testen beschouwt het team zich als één van de belangrijke spelers op het gebied van de analyse van gewassen in kassen.

Financiële steun

Het team heeft al diverse proefvluchten en onderzoeken gedaan, maar merkt nu dat er meer nodig is dan een enorme hoeveelheid enthousiasme om hun zakelijke droom te verwezenlijken. Via een inzamelingsactie op crowdfunding-platform Kickstarter hopen de studenten een bedrag van minimaal 15.000 euro op te halen om hun camera- en navigatiesystemen aanzienlijk te kunnen verbeteren. applied-drone-innovations-research-development-drones-greenhouses-hollandapplied-drone-innovations-research-development-drones-greenhouses-holland

0 Reacties

    Plaats een reactie