Nog meer nieuws op het gebied van drones en 3D-printers: het Amerikaanse leger gaat de mogelijkheden testen van het printen van drones op locatie. Zo kan er voor elke missie een andere drone worden ingezet. Wanneer het experiment slaagt kan een custom-drone binnen 24 uur beschikbaar zijn.

Drones printen op locatie

Het Amerikaanse leger is op zoek naar manieren om drone-ondersteuning tijdens meer missies succesvol in te zetten. Op dit moment moeten troepen nog meerdere drones met zich meedragen voor verschillende doeleinden en dat is logistiek gezien niet erg handig. Een nieuw experiment moet het 3D-printen van drones op locatie mogelijk gaan maken, zodat een UAV eenvoudig kan worden aangepast aan een specifieke situatie.

Speciale software

Naast een 3D-printer vormt speciale software de basis voor het experiment. Met behulp van deze software kunnen soldaten zelf een missie aanmaken en aangeven over welke eigenschappen de ondersteunende drone dient te beschikken. Vervolgens bepaalt het systeem welke drone het meest geschikt is voor de missie en stuurt de benodigde informatie naar de 3D-printer. Een technicien combineert de custom 3D-onderdelen vervolgens met reeds beschikbare onderdelen om zo de meest-geschikte drone voor de sitatie te ontwikkelen. Volgens onderzoekers kan een drone vervolgens binnen 24 uur de lucht in worden gestuurd. usarmy_drones_3dprinter_location_2usarmy_drones_3dprinter_location_2

Innovatie als sleutelwoord

Naast het feit dat het 3D-printen van drones op locatie pelotons minder belast qua gewicht, zorgt het ook voor lagere kosten en een grotere mobiliteit. Dr. Mark Valco, directeur van het Vehicle Technology Directorate, geeft echter aan dat dergelijke technologie nog niet op korte termijn kan worden ingezet. "Dit is geen oplossing voor vandaag", zegt Valco. "Innovatie is het sleutelwoord. We demonsteren een mogelijkheid voor de toekomst, maar we moeten eerst speciale gereedschappen ontwerpen, stevigere materialen ontwikkelen en de printtijd verkorten. Onze onderzoekers zijn continu bezig met het ontwikkelen van deze eigenschappen." usarmy_drones_3dprinter_location_1usarmy_drones_3dprinter_location_1

Prototype ontwikkelen

Volgens het Amerikaanse leger wordt het drone experiment pas over een jaar uitgevoerd. Tot die tijd wordt hard gewerkt aan een prototype van de 3D-printer die de drone-onderdelen moet gaan printen.

3D-printers en drones

Eerder deze week was er ook al nieuws omtrent 3D-printers en drones; Britse onderzoekers testen de mogelijkheden van het 3D-printen van noodopvang door drones bij bijvoorbeeld natuurrampen.

0 Reacties

    Plaats een reactie