De Amerikaanse FAA (Federal Aviation Administration) is continu op zoek naar manieren om het toenemende aantal drones in het luchtruim te kunnen handhaven. Na de invoering van een registratieplicht in december 2015 wil de FAA nu weten hoe drones op verantwoorde wijze dichter in de buurt van mensen kunnen komen. Door drones in de toekomst toe te staan over mensen te vliegen wordt er vooral voor commerciële toepassingen meer mogelijk. De luchtvaartautoriteit heeft een speciaal panel in het leven geroepen om dit vraagstuk te onderzoeken. drones_over_people_faa.

Flexibelere regelgeving

Via een persbericht laat de FAA weten een panel in het leven te hebben geroepen om drones op een veilige manier dichterbij mensen te brengen. De Amerikaanse erkend de behoefte van commerciële bedrijven om drone-technologie op grotere schaal toe te kunnen passen. De huidige regelgeving stelt hier nog te veel beperkingen aan. "Het ministerie blijft optimistisch over nieuwe technologiën", aldus Minister van Transport Anthony Foxx. "We erkennen de behoefte vanuit het bedrijfsleven voor grotere toegang tot het luchtruim. We gaan op zoek naar een oplossing die innovatie kan bevorden, terwijl we dezelfde standaard van veiligheid blijven handhaven." Het panel gaat vanaf 1 maart 2016 aan de slag en presenteert de resultaten op 1 april 2016 aan de FAA. "De snelle deadline versterkt onze toewijding aan de invoering van een flexibelere regelgeving", aldus Minister Foxx.

Mogelijkheden

Door het toestaan van drones boven mensen komen er meer mogelijkheden vrij voor de commerciële toepassing van drones. Amazon's bezorgdrones worden bijvoorbeeld nu nog beperkt door de regels van FAA, omdat het bezorgen van pakketjes met drones betekent dat zij in de buurt van mensen moeten vliegen. De FAA vraagt nu advies van experts uit de drone-wereld, waaronder Earl Lawrence (FAA UAS Integration) en Nancy Egan (3D Robotics). Zij gaan onderzoeken op welke schaal het toestaan van drones boven mensen kan worden doorgevoerd zonder de veiligheid van mensen negatief te beïnvloeden. Er zijn ook uitnodigingen voor deelname aan het panel verzonden aan o.a. GoogleX, GoPro en Intel. Amazon staat echter niet op de < a href='http://www.faa.gov/news/updates/media/Micro_UAS_ARC_Invited_Membership.pdf'>lijst. FAA_kantoor_department_of_transportFAA_kantoor_department_of_transport

Registratieplicht

Om het toenemende aantal drones in het Amerikaanse luchtruim enigszins te kunnen handhaven is de FAA al jaren bezig met de ontwikkeling van passende regelgeving. Zo werd er in oktober 2015 een registratieplicht bekend gemaakt. Er zijn in korte tijd duizenden drones geregistreerd, wat er regelmatig voor zorgde dat de website van de FAA overbelast raakte. De definitieve drone-regelgeving voor de Verenigde Staten staat gepland voor het najaar van 2016.

0 Reacties

    Plaats een reactie