Meer nieuws uit het DJI-kamp! Het gonst op het internet al tijden van de geruchten over een nieuwe DJI drone. Inmiddels heeft de toonaangevende drone-fabrikant een officiële uitnodiging verstuurd voor een 'major announcement' op 1 maart 2016. De precieze inhoud van de aankondiging is nog niet bekend, maar men vermoedt dat het om een nieuw Phantom-model gaat. DJI heeft een teaservideo op haar YouTube kanaal geplaatst die drone-fans wereldwijd nog nieuwsgieriger maakt!.

DJI Phantom 4 of nieuwe Inspire?

De geruchtenmachine draait op volle toeren nu DJI een teaservideo online heeft geplaatst over haar geheimzinnige aankondiging op 1 maart 2016. Met nog enkele dagen te gaan zijn veel fans er vrijwel zeker van dat DJI een nieuwe Phantom-drone gaat aankondigen. De Phantom 4 wordt de opvolger van de zeer populaire Phantom 3. Anderen gokken op een aanvulling van de huidige 3-serie (bijv. Phantom 3 XXXX) of zelfs een nieuwe Inspire drone.

Obstakeldetectie voor bewegende voorwerpen

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat DJI een trademark en patent heeft geregistreerd voor “Systems and methods for target tracking”. Het patent toont aan dat DJI via een nieuwe manier van beeldverwerking in staat is om haar camera op bewegende voorwerpen te richten. In de teaservideo genaamd 'Return to your senses' komt deze feature ook naar voren. dji_announcement_march_1_2016_phantom_dronedji_announcement_march_1_2016_phantom_drone

Prijsverlaging DJI Phantom 3 Professional

De Chinese dronefabrikant kondigde deze week een prijsverlaging aan voor de Phantom 3 Professional. De drone wordt afgeprijsd van $1.299 naar $999, een korting van 20%. Deze prijsindicatie doet insiders vermoeden dat volgende maand een nieuwe DJI Phantom 4 wordt gelanceerd.

Verkoopprijs

Verdere specificaties blijven tot de DJI aankondiging nog onbekend. Er wordt al druk gespeculeerd over de verkoopprijs van de nieuwe DJI drone. Er wordt regelmatig een bedrag van $1.700 genoemd, maar of dit klopt is nog maar de vraag. Met het nieuwe DJI Care garantieplan kan men zich sinds kort verzekeringen voor onvoorziene schade door crashes en andere ongelukken. Een welkome service voor een drone met een dergelijke verkoopprijs!

3 Reacties

  1. Meindert

    Target tracking is al beschikbaar op de XIRO Xplorer drones since oktober 2015 onder de naam Follow Snap.

  2. Ferry

    zal er een live stream beschikbaar komen ?

  3. Marco

    Geen idee Ferry. Ik hou de website van DJI in de gaten.

Plaats een reactie